Parlamentarii germani dau vina pe Romania pentru esecul aderarii la Schengen

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Aprilie 2013, ora 18:05
4642 citiri
Parlamentarii germani dau vina pe Romania pentru esecul aderarii la Schengen

Doi parlamentari germani conservatori au acuzat, miercuri, guvernul socialist al Romaniei pentru ca a provocat esecul aderarii Romaniei si Bulgariei in zona Schengen, contrazicand astfel declaratiile Berlinului, conform carora motivul esecului este faptul ca cele doua tari sunt inca marcate de coruptie si au o justitie slaba.

Parlamentarul Manfred Weber, vicepresedinte al Partidului Popular European, a laudat Bulgaria pentru pregatirea pentru aderarea la Schengen, in pofida faptului ca Germania si-a exercitat dreptul de veto la 7 martie pentru a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei, scrie Euractiv. Opinia sa a fost impartasita si de parlamentarul Markus Ferber.

Aderarea la Schengen nu a avut succes deoarece guvernul roman, in ultimii trei ani, s-a confruntat cu probleme constitutionale de o maniera contraproductiva, a continuat Weber.

La un eveniment public la Bruxelles, Weber a aratat ca Romania si Bulgaria "vin mereu la pachet, motivul pentru care extinderea Schengen nu a avut loc tine de Romania, nu de Bulgaria". Parlamentarul german a admis ca si socialistii din Bulgaria au facut "promisiuni pe care nu le pot tine".

"Cand au castigat alegerile, am vazut doar dezamagire. Cand ne uitam la Franta vecina, unde Francois Hollande a promis tot felul de lucruri, cresterea scade, somajul creste, datoria creste si asta se intampla cand iau socialistii puterea", a continuat acesta.

Si ministrul german de Interne, politician conservator, Hans-Peter Friedrich, a declarat, de curand, ca Bulgaria si Romania nu intrunesc criteriile de aderare la Schengen.

"Sunt unele zone de slabiciune, cum ar fi functionalitatea sistemului juridic, care ne impiedica sa spunem: aboliti granitele", a afirmat Friedrich, adaugand ca un val de persoane sarace ar putea imigra in Germania, cautand servicii sociale mai bune.

"Trebuie sa ne uitam la intreaga imagine in tara in ceea ce priveste crima organizata, functionarea sistemului judiciar si coruptia", a explicat Friedrich.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#parlamentari germani Romania Schengen, #germania cuza Romania esec Schengen , #Schengen