Ziare.com

Parlamentul European dezbate noi reguli de evaluare pentru aderarea la Schengen

Joi, 17 Martie 2011, ora 10:38

   

Parlamentul European dezbate noi reguli de evaluare pentru aderarea la Schengen
Membrii Comisiei de Libertati Constitutionale din Parlamentul European dezbat joi noi reguli de evaluare pentru aderarea la spatiul Schengen.

Potrivit Radio France International, Franta a venit cu ideea controversata de a extinde evaluarea la coruptie si la crima organizata. Franta, sustinuta de Olanda, dar si de alte state membre, vrea sa creeze o legatura intre reforma justitiei si combaterea coruptiei si aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen.

Cele doua nu sunt tehnic legate, spune Comisia Europeana, care se opune acestei idei, dar care, neavand, de fapt, nicio putere in domeniu, sfatuieste Bucurestiul si Sofia sa-si regleze problemele cu Franta.

Nu suntem pe cale de a schimba criteriile de admitere in spatiul Schengen, a explicat pentru RFI un diplomat francez, dar nici nu ne putem face ca nu stim ce scrie in rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene privind justitia in Romania si in Bulgaria, a adaugat el.

Postul de radio francez noteaza ca statele membre ale UE si Parlamentul European considera ca evaluarile periodice strict tehnice care se fac in cadrul spatiului Schengen nu mai sunt adecvate, astfel incat vor fi folosite noi metode si noi calificative la evaluarea frontierelor externe si interne ale Uniunii Europene. Statele membre gasite in culpa vor fi obligate ca, intr-o luna de la expertiza, sa prezinte un plan de remediere a situatiei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1390 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa intelegem ca francezii nu renunta la veto in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Shengen! Poate ca intr-un fel e mai bine asa, se pune mai multa presiune pentru eficientizarea justitiei si atunci cetatenii cinstiti vor avea de castigat!

Daca se reuseste reducerea coruptiei cu 10% vor creste sansele de dezvoltare a tarii. Deci tot raul este spre bine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor