Ziare.com

PE blocheaza cinci legi pentru a denunta reforma Schengen

Joi, 14 Iunie 2012, ora 17:31

   

PE blocheaza cinci legi pentru a denunta reforma Schengen
Parlamentul European a decis joi sa suspende negocierile cu guvernele europene in privinta a cinci proiecte de lege pana cand acestea din urma ii vor restitui competentele in procesul de reformare a Schengen, a anuntat presedintele institutiei Martin Schulz.

Toate grupurile politice din Parlament, cu exceptia extremei drepte, le reproseaza ministrilor europeni de Interne ca au decis vineri sa reformeze mecanismul de evaluare a punerii in aplicare a dispozitiilor acordului Schengen excluzand din proces Parlamentul European.

"Parlamentul European a decis suspendarea a cinci procese de negociere, pana cand va obtine satisfactie din partea Consiliului (...) Toate grupurile s-au pus de acord asupra acestei masuri, cu exceptia ECR (grupul conservatorilor si reformatorilor europeni, eurosceptici). Este o decizie fara precedent, in 18 ani de cand ma aflu in Parlamentul European", a declarat Martin Schultz, la Strasbourg.

"Este o decizie extrema care raspunde unei decizii extreme a Consiliului", a precizat Schulz.

"Consiliul nu poate, in calitate de organ executiv, sa astepte ca Parlamentul sa se retraga", a adaugat acesta.

Printre cele cinci legi figureaza cea care a stat la originea problemei, raportul privind mecanismul de evaluare a acordului Schengen, care va trebui adoptat in iulie.

Deputatii europeni si-au manifestat marti nemultumirea profunda amenintand cu sesizarea Curtii de Justitie. Schultz nu a mentionat insa aceasta posibilitate.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1056 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor