PSD: Motiunea populara "Romania cere Schengen", semnata de Zgonea, Grindeanu si Pop

Miercuri, 19 August 2015, ora 20:21
1321 citiri
PSD: Motiunea populara "Romania cere Schengen", semnata de Zgonea, Grindeanu si Pop
Foto: Facebook / Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Comunicatiilor, Sorin Grindeanu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, si alti demnitari s-au raliat campaniei Motiunii populare "Romania cere Schengen", initiata de europarlamentarul Victor Negrescu, alaturi de organizatia "PES activists Romania".

Potrivit unui comunicat al PSD, actiunea "PES activists Romania" face parte din campania mai ampla "Romania cere Schengen!", in urma careia Victor Negrescu a obtinut deja sustinerea a sase state europene (Irlanda, Cehia, Letonia, Ungaria, Lituania si Slovacia) pentru integrarea Romaniei in spatiul de libera circulatie si sustinerea Comisiei Europene si a presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

Patru ani de discriminare pentru cetatenii romani. Semneaza si tu petitia "Romania cere Schengen!"

Eurodeputatul a anuntat ca toate semnaturile stranse in cadrul campaniei, atat din mediul online, cat si din offline, vor fi depuse la Parlamentul European, in cadrul Comisiei specializate pentru Petitii.

"Romania cere Schengen pentru ca s-au implinit deja 4 ani de discriminare la adresa tarii noastre, 4 ani de cand Uniunea Europeana si statele membre au admis oficial ca Romania a indeplinit toate criteriile tehnice obiective pentru a fi parte a zonei de libera circulatie. In iunie 2011, atat Consiliul JAI, cat si Parlamentul European au stabilit acest lucru. Dar, cu toate acestea, iata ca in anul 2015 inca ni se blocheaza acest drept!

In fata opozitiei total nefundamentata a catorva state, decidentii Romaniei privind politica externa - presedintii Basescu si Iohannis - nu au facut nimic de-a lungul anilor pentru a ne apara dreptul de a accede in Schengen. Iar din pacate in continuare se pare ca presedintele Iohannis nu da dovada decat de indiferenta pe aceasta tema", afirma Victor Negrescu, citat in comunicatul de presa.

Victor Ponta, optimist de Ziua Frantei - In octombrie intram in Schengen

El sustine ca romanii trebuie sa isi faca auzita vocea in Europa.

"In lipsa unor actiuni hotarate din partea acestor lideri, trebuie sa luam singuri atitudine si sa actionam pentru a ne face vocea auzita in Europa! Trebuie sa demonstram ca noi, romanii, nu mai toleram astfel de abuzuri. Voi depune toate semnaturile, obtinute de colegii din PES activists Romania in cadrul campaniei noastre, in cadrul Comisiei pentru Petitii din Parlamentul European", a adaugat Negrescu.

Europenii vor sa renunte deja la Schengen - noi nici n-am apucat sa intram

Motiunea populara a PES activists Romania poate fi semnata pe site-ul petitii online.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#petitie Romania cere Schengen, #Zgonea semnat petitie PES Schengen , #Schengen