Vezi care sunt eurodeputatii romani care n-au votat raportul Schengen

Joi, 09 Iunie 2011, ora 23:52
4354 citiri
Vezi care sunt eurodeputatii romani care n-au votat raportul Schengen
Foto: Arhiva

Laszlo Tokes, Daciana Sarbu (PSD), George Becali, Ramona Manescu (PNL) si Elena Oana Antonescu (PDL) sunt eurodeputatii romani care nu si-au exercitat, miercuri, votul in plenul PE pe tema raportului privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Toti ceilalti 28 de eurodeputati romani au fost prezenti si au votat pentru adoptarea avizului pozitiv aderarii la Schengen, relateaza Mediafax.

Au fost exprimate miercuri, in plenul PE, si 77 de voturi impotriva. Dintre acestea, cele mai multe voturi impotriva, respectiv cate 21 de voturi, au fost date de membri ai grupului Europa Libertatii si Democratiei (EFD), care reuneste formatiuni extremiste sau nationaliste, si de membri ai ECR (Conservatorii si Reformistii Europeni).

Decizia de intrare a Romaniei si Bulgariei in Schengen va fi luata in septembrie

Au votat impotriva, incalcand pozitia grupului din care fac parte, si eurodeputati din PPE, S&D si ALDE. Astfel, au votat impotriva trei danezi din grupul socialistilor, trei olandezi si un finlandez de la popularii europeni precum si trei danezi, doi olandezi si un german de la ALDE.

Europarlamentarii neafiliati au votat, la randul lor, destul de mult impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei. Printre numele sonore figureaza: francezul Bruno Golnisch sau austriacul Franz Obermayr.

Tutilescu, despre Schengen: Etapa tehnica s-a incheiat, de acum incolo totul e politic

Ca nationalitati, majoritatea voturilor exprimate impotriva avizului favorabil pentru Romania si Bulgaria le-au apartinut eurodeputatilor britanici, a caror tara, de altfel, nici nu este membra Schengen. Astfel, 30 de eurodeputati britanici au votat impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

De asemenea, dintre cei care au votat impotriva au fost 12 olandezi, 9 italieni, 9 danezi, 4 belgieni, 4 austrieci, 2 greci, 2 finlandezi, 2 francezi, un ceh, un eston, si un german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raport Schengen, #Romania amanare Schengen, #romania vot parlament european , #Schengen