Aberatia zilei: Scandal ca la usa cortului in Senatul Romaniei

Marti, 28 Iunie 2016, ora 16:57
9252 citiri
Aberatia zilei: Scandal ca la usa cortului in Senatul Romaniei
Foto: Digi24

Doi senatori s-au luat la harta in sediul Senatului, fiind cat pe ce sa se ia si la bataie, dupa cum declara unul dintre ei. Rusinosul episod demonstreaza, o data in plus, ca valul de populism poate aduce in Parlament senatori sau deputati de o calitate indoielnica.

Protagonistii scandalului au fost Ioan Iovescu (foto) si Constantin Popa, amandoi alesi in 2012 pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu, unul in Timis, altul in Buzau, si amandoi sariti ulterior in barca UNPR. Cum zilele astea barca a inceput sa scartaie si sa ia apa, o parte dintre progresisti dorind s-o remorcheze de PNL, iar ceilalti PSD, au aparut si frictiunile intre fostii colegi.

"A vrut sa ma ia la bataie, am fugit afara. A vrut sa imi ia haina!", li s-a plans Ioan Iovescu jurnalistilor prezenti la Palatul Parlamentului. El a sustinut ca motivul pentru care a fost atacat a fost acela ca a plecat de la UNPR la PSD.

In replica, senatorul inca UNPR Constantin Popa a avut o iesire violenta chiar de fata cu jurnalistii. El a inceput sa scoata din rafturi diverse obiecte personale ale lui Iovescu si sa goleasca pe jos o punga cu sticle de apa goale.

"Primeste bani de cazare si el doarme aici! Asta e loc de legiferare, nu loc de odihna!", a replicat nervos Constantin Popa, reamintind ca parlamentarii primesc diurna pentru cazare, asa ca nu exista nicio ratiune pentru care Iovescu sa-si fi facut culcus la Senat.

Jurnalistii spun ca scandalul s-a iscat dupa ce "tradatorului" Iovescu i s-a cerut sa-si ia lucrurile si sa goleasca biroul UNPR, moment in care s-a demonstrat limpede ca acesta nu avea in incapere doar proiecte de legi, creioane ascutite si dosare cu sina, ci si un geamantan cu haine, parfumuri, un fier de calcat, costume si camasi, dar si resturi de mancare.

Conform Stiri pe Surse, situatia era cunoscuta, dar a fost tolerata cat timp Ioan Iovescu ridica mana in plen odata cu UNPR-istii. Mai mult, secretarele de la grupul UNPR din Senat au dezvaluit pentru sursa citata ca l-au vazut pe Iovescu "chiar si in chiloti pe holuri", in timp ce femeile de serviciu s-au plans ca senatorul facea dus in baia de langa grupul UNPR din Senat.

In varsta de 54 de ani, Ioan Iovescu a devenit celebru dupa ce a ajuns in Senat el fiind un simplu sofer si si-a sporit faima in 2013, cand a renuntat la religia ortodoxa si a trecut la cea baptista.

Daca doi adulti se comporta in asemenea hal in Senatul Romaniei, forul legislativ suprem al tarii, cum sa mai avem pretentii de la liceenii care isi rup tricourile in curtea scolii?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Iovescu birou UNPR bataie , #Senat
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Obiceiuri TZIGANESTI,practicate in senatul Romaniei.
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Prietenii mei sunt INTELIGENTI;nu se cearta intre ei.