Aberatia zilei: Senatorii se cred deja in campanie

Luni, 21 Martie 2016, ora 16:50
2620 citiri
Aberatia zilei: Senatorii se cred deja in campanie
Foto: Arhiva / Digi24

Senatorii au decis sa nu mai organizeze "Ora ministrului", pentru ca, spun ei, ministrii tehnocrati din Guvernul Ciolos sunt foarte ocupati si greu de bagat in sedinta. In realitate, senatorii insisi nu prea mai au chef de lucru, desi mandatul li se incheie abia la toamna.

Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului, este cel care a anuntat luni ca nu se va mai organiza "Ora ministrului" pana la sfarsitul campaniei electorale pentru alegerile locale, organizate in 5 iunie. Senatorul PSD a argumentat ca in programul zilei de marti figura audierea ministrului de Externe, Lazar Comanescu, insa acesta nu va putea onora invitatia.

"E greu sa-l prindem pe domnul Comanescu. Dumnealui cand e in tara, cand nu e in tara. Am decis ca pana dupa campanie sa nu mai organizam 'Ora ministrului'. Vrem ca 'Ora ministrului' sa fie cu adevarat 'Ora ministrului', adica problematica ridicata de colegi sa fie cunoscuta din timp de ministrul respectiv, iar ministrul sa vina foarte bine pregatit", a declarat Chelaru, dupa sedinta Biroului Permanent.

Cu alte cuvinte, "aruncam apa murdara din copaie cu copil cu tot". Daca nu poate veni ministrul de Externe, mai sunt altii care pot fi tocati marunt, marunt de Parlament.

Realitatea este insa cu totul alta. Senatorii nu prea mai au chef de munca, fiind aproape toti angrenati, intr-un fel sau altul, in jocurile care se fac in aceasta perioada pentru desemnarea candidatilor si aliantelor pentru alegerile locale din 5 iunie. De altfel, odata ce si-au asigurat pensiile de parlamentari, o retragere in provincie pe un post caldut de consilier sau intr-un fotoliu de primar e usor de inteles.

Cea mai buna dovada e ce s-a intamplat saptamana trecuta la "Ora ministrului", cand trei sferturi dintre senatori au lipsit de la intalnirea cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, desi tot ei il invitasera sa dea explicatii pentru problemele din sistem.

Daca ministrul a putut fi prezent la 9:30 in sala de plen, doar cativa alesi facusera ochi la ora aceea, conform Mediafax. De asemenea, la ora 10, presedintele de sedinta, Augustin Mitu, a anuntat ca sunt 82 de senatori prezenti, insa primul vot, pentru ordinea de zi, a fost dat de doar 44 dintre ei.

Astenia de primavara si chiulul parlamentar si-au dat mana, iar rezultatul se vede.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ora ministrului Senat , #Senat