Bilantul grevei USL la Senat: 42 de proiecte au trecut prin adoptare tacita

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:10
2050 citiri
Bilantul grevei USL la Senat: 42 de proiecte au trecut prin adoptare tacita
Foto: viorelarion.ro

Echilibrul fragil de la Senat si greva parlamentara a USL au facut ca nu mai putin de 42 de proiecte de lege si initiative legislastive sa fi trecut in ultima perioada prin adoptare tacita.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a anuntat luni ca dintre proiectele care au trecut de Senat in forma propusa de initiatori, fara a fi dezbatute si votate, 23 sunt proiecte de adoptare a unor ordonante de urgenta, 18 sunt initiative legislative propuse de senatori si deputati, iar unul este un proiect de lege propus de Executiv, informeaza Mediafax.

Printre proiectele care au trecut tacit se numara cel care prevede ca toti cei care nu incalca regulile de circulatie timp de douasprezece luni vor primi de la politisti doua puncte de gratie, dar si cel care statueaza desemnarea zilei de 4 decembrie ca Zi Nationala a Multipletilor.

De asemenea, au fost trimise fara dezbatere de senatori la Camera Deputatilor Ordonanta de urgenta 103/2011 pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii sau Ordonanta de urgenta 101/20111 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".

De asemenea, au mai trecut tacit ordonante referitoare la taxa pentru emisii poluante si pentru restituirea taxei achitate sau pentru derularea procesului de privatizare a Distrigaz.

Proiectele de lege si initiativele legislative urmeaza sa fie dezbatute si votate de Camera Deputatilor, care este for decizional.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#proiecte adoptate tacit Senat, #adoptare tacita Senat greva USL , #Senat