Blaga, Berceanu si Boagiu - numele aruncate de PDL pe piata pentru sefia Senatului

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 21:05
2037 citiri
Blaga, Berceanu si Boagiu - numele aruncate de PDL pe piata pentru sefia Senatului
Foto: Arhiva

Dupa ce Mircea Geoana a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, presa vehiculeaza mai multe nume pe lista candidatilor la sefia camerei superioare, al carei interimat este asigurat, pana luni, de pedelistul Petru Filip.

Vasile Blaga a fost primul nume speculat, chiar daca unele voci din partid se aratau sceptice in legatura cu ramanerea sa in cursa, din cauza relatiei mai tensionate cu Traian Basescu, scrie Adevarul.

Blaga este cea mai buna varianta si in opinia senatorului Radu F. Alexandru, care a lansat totodata si un apel catre membrii UDMR, pe care ii roaga sa renunte la ideea nominalizarii unui candidat propriu pentru sefia Senatului.

"Am convingerea ca, pana la urma, UDMR va dovedi luciditate si onestitate, comportandu-se ca un partener intr-adevar corect de coalitie. Nu contesta nimeni calitatea membrilor grupului Uniunii din Senat, dar sa nu uitam ca UDMR a fost tratata mereu cu toata consideratia, motiv pentru care are un vicepremier si trei ministri pe posturi de maxima importanta", a atras atentia Radu F. Alexandru.

Alt nume vehiculat a fost cel al senatorului Radu Berceanu, care s-a si aratat dispus sa candideze pentru fotoliul de sef al camerei superioare.

Totodata, alti pedelsti au vorbit si despre posibilitatea ca vicepresedintele Senatului, Petru Filip, numit miercuri interimar in locul lui Geoana, sa intre in cursa pentru a-si pastra scaunul.

Anca Boagiu, in carti pentru sefia Senatului?

Presedintele PDL Diaspora, William Branza, a venit insa cu o alta ipoteza: Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

"In mod cert, decizia o vom adopta in baza propunerilor si numai prin vot, dar cred ca mari sanse ar putea avea doamna ministru Anca Boagiu", a spus deputatul PDL, William Brinza, citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit lui Brinza, Anca Boagiu este unul dintre oamenii din PDL care au reusit sa faca performanta, aceasta "revigorand" ministerul pe care il conduce in acest moment.

"Cu doua femei sub presedintele Traian Basescu nu poti avea decat stabilitate politica si legi analizate cu celeritate.(la Camera Deputatilor este tot o femeie presedinte, Roberta Anastase -n.red.). Exemplul doamnei presedinte Roberta Anastase la conducerea Camerei Deputatilor este de notorietate. Nu cred ca din 1990 incoace am mai avut un presedinte de Camera asa performant", a spus William Brinza, precizand ca nu crede ca senatorii barbati se vor supara in cazul in care Boagiu va castiga aceasta batalie, pentru ca "orice barbat isi doreste deasupra o femeie puternica".

Petru Filip a negat insa ipoteaza ca Anca Boagiu ar putea fi in carti pentru scaunul de presedinte al Senatului. Invitat joi seara la Realitatea Tv, acesta a precizat ca "Anca Boagiu ar trebui sa ramana la minister, acolo unde isi face treaba foarte bine".

Puterea a preluat, miercuri, interimatul la conducerea Senatului. Pedelistul Petru Filip este presedintele acestui for, dupa ce revocarea lui Geoana a fost adoptata in sedinta cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Berceanu Blaga presedinte Senat, #Filip Boagiu Senat, #presedinte Senat revocare Geoana, #candidati presedinte Senat , #Senat