Bugetul Senatului, adoptat de Comisiile de buget-finante

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 11:21
1126 citiri
Bugetul Senatului, adoptat de Comisiile de buget-finante
Foto: Arhiva

Comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat joi bugetul Senatului in forma propusa de Guvern, respectiv 85,59 milioane lei, nefiind propus niciun amendament.

Secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian, a declarat in timpul dezbaterilor ca este necesara o crestere a bugetului institutiei cu 14 milioane lei pentru a putea acoperi cheltuielile de personal datorita cresterii numarului senatorilor in actuala legislatura.

In plus, el a aratat ca sunt mari cheltuieli si cu "integritatea" cladirii Parlamentului.

Unul dintre membrii Comisiei a propus ca cei 14 milioane de lei sa fie alocati la o rectificare a bugetului, insa ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat ca "nu ne angajam cu nimic la rectificare".

Potrivit proiectului initiat de Ministerului de Finante, bugetului Senatului pentru anul 2013 este de 85,59 milioane lei, in crestere cu 1,51% fata de executia preliminata din 2012.

Astfel, pentru cheltuieli curente este prevazuta suma de 84,83 milioane lei, suma propusa pentru a acoperi cheltuielile cu personalul fiind de 66,8 milioane lei, in timp ce suma destinata cheltuielilor cu bunuri si servicii este de 16,6 milioane lei.

In privinta cheltuielilor de personal, cheltuielile salariale in bani ajung la 54,9 milioane lei (pentru salariile de baza - 37,5 milioane lei, sporuri pentru conditii de munca - 1,6 milioane lei). Indemnizatiile de delegare vor fi de 14,87 milioane lei.

Cheltuielile de protocol si reprezentare, prevazute la Titlul II Bunuri si servicii, insumeaza 295.000 lei, in scadere cu 14,24% fata de executia preliminata pentru 2012.

Bugetul Administratiei Prezidentiale, adoptat de Comisiile de buget-finante

Suma alocata cheltuielilor pentru deplasarile interne, conform proiectului, este de 9,66 milioane lei (in scadere cu 10,06%), iar pentru cele in strainatate de 850.000 de lei (in scadere cu 11,46% fata de 2012).

De asemenea, Senatul va aloca pentru masini, echipamente si mijloace de transport (Capitolul XII Active nefinanciare) suma de 25.000 de lei, iar cheltuielile cu carburanti si lubrifianti (Titlul II Bunuri si servicii) se vor ridica la 1,45 milioane lei. Pentru cheltuielile cu incalzirea, iluminatul Senatul va dispune de un buget de 1,02 milioane lei, in timp ce pentru apa, canal si salubritate este alocata suma de 200.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#buget Senat aprobat comisii, #comisii Parlament buget Senat , #Senat