Ce-i lipsea Senatului: Directie social media care sa se ocupe de conturile de socializare (Video)

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 23:14
2335 citiri
Ce-i lipsea Senatului: Directie social media care sa se ocupe de conturile de socializare (Video)

Senatul a decis, luni, infiintarea unei directii social media in cadrul institutiei care va gestiona conturile sale de pe retelele de socializare, in expunerea de motive prezentata de senatorul PSD Nicolae Moga aratandu-se ca pagina de Facebook din prezent "nu are un continut corespunzator menirii sale".

"Dinamica societatii si aparitia unor noi mijloace de comunicare au dus la extinderea comunicarii prin instrumente moderne, anume retele de socializare. In prezent, Senatul Romaniei comunica doar prin mijloace clasice de comunicare, care uneori s-au dovedit prea putin eficiente.

In urma cu un an, s-a creat pagina de Facebook a institutiei, dar nu are un continut corespunzator menirii sale. Contul de Facebook al Senatului doar preia automat comunicate de presa ale Senatului postate pe pagina sa de internet. Institutia trebuie sa foloseasca noile oportunitati de comunicare social media, asa cum procedeaza majoritatea Parlamentelor statelor membre ale UE", a spus senatorul PSD Nicolae Moga.

El a precizat ca noua directie social media nu impune noi angajari, fiind creata cu consilierii Senatului.

"Astfel, Senatul Romaniei va putea fi perceput exact ceea ce este, si anume institutia in care poporul si-a trimis reprezentanti. Infiintarea unei structuri specializate care sa gestioneze retele de socializare, respectiv directia social media, va deschide perspective pentru transmiterea, promovarea facila si rapida a informatiilor care vor compune imaginea unui Senat activ, responsabil, preocupat de problemele cetatenilor.

Importanta deosebita desfasurata in cadrul structurilor organizatorice, la nivelul presedintelui Senatului si necesitatea inlaturarii disfunctionalitatii si a paralelismelor in activitate impun o mai buna organizare la acest nivel, in sensul comasarii grupului de consilieri cu cancelaria presedintelui. Aceasta modificare nu implica noi angajari, se va crea din consilierii Senatului", a mentionat Moga.

Senatorii liberali au fost impotriva acestui proiect de hotarare, senatorul Nicolae Vlad Popa critcand "modul in care anumite servicii comunica revista presei" si aratand ca activitatea PLR si a presedintelui Senatului apare in amanunt.

"Daca se va comunica asa, vom avea doar punctul de vedere al conducerii Senatului", a spus Nicolae Vlad Popa.

Senatorul PNL Tudor Barbu a aratat ca este o anomalie ca staff-ul sa faca comunicarea si a spus ca acest cont va fi o sursa uriasa de subiecte pentru presa.

Calin Popescu Tariceanu a precizat, insa, ca la Camera Deputatilor exista deja o astfel de structura. "Nu trebuie sa ramanem in urma, sa ramanem anchilozati in modalitati clasice de comunicare, nu este acceptabil", a aratat Tariceanu.

Aceasta hotarare a fost votata de senatori cu 74 voturi "pentru", 38 "impotriva" si 7 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#directie social media Senat, #social media conturi Senat, #infiintare directie social media Senat, #conturi socializare Senat , #Senat