Puterea nu e ingrijorata de pierderea majoritatii la Senat - se bazeaza pe un calcul simplu

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:18
6645 citiri
Puterea nu e ingrijorata de pierderea majoritatii la Senat - se bazeaza pe un calcul simplu

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat ca nu sunt motive de ingrijorare pentru pierderea majoritatii de catre Putere in camera superioara a Parlamentului, dupa demisiile lui Iosif Secasan si Cezar Magureanu din PDL, respectiv UNPR.

Radulescu a explicat, pentru Ziare.com, ca legile de interes national, precum cele care tin de indeplinirea conditiilor din Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, sunt votate si de Opozitie, iar pentru cele organice, "cheia" e la independentii Mircea Geoana si Cezar Magureanu.

"Avem 66 de senatori in coalitia de guvernare, ceilalti au 66 si 2 independenti, Magureanu si Geoana. Ceilalti, ca sa poata respinge proiectele organice, ar avea nevoie de ei 2", ne-a spus Radulescu.

Intrebat daca e ingrijorat, Radulescu a raspuns: "Nicidecum. Deja am dat tot felul de voturi la tratate internationale, la legi necesare fata de obligatiile fata de MCV, la astea participa si Opozitia, chiar unde e nevoie de vot organic. Unde e nevoie de vot ordinar, le putem trece numai noi.

Singurul blocaj e la vot organic, unde nu putem adopta legea cu majoritate organica, decat cu ajutorul celor 2 (Geoana si Magureanu - n.red) de care am zis si nici Opozitia nu poate respinge, decat cu ajutorul celor 2."

El a recunoscut insa ca nu stie cum va vota Cezar Magureanu, spunand doar "Sa vedem la voturile care o sa fie, n-am apucat sa-i vad obiceiurile mai noi."

Continuam asa fara probleme

Cristian Radulescu a explicat ca Puterea isi poate desfasura activitatea in modul acesta in continuare.

"Continuam asa pana la alegeri. Legile de interes national sunt votate si de ceilalti, legile ordinare ni le votam noi, ordonantele sunt in vigoare, se poate merge mai departe. Noi nu trebuie neaparat sa votam toate legile, lor li se implineste termenul de adoptare tacita si ele se duc la Camera Deputatilor. Marea majoritate a legilor se adopta si in aceasta situatie.

Cele care sunt intr-o situatie dificila sunt cele unde Senatul e decizional, care sunt proiecte, nu sunt ordonante, care sunt si organice si care nu sunt nici de interes national sa se mobilizeze si Opozitia. Sunt extrem de putine, deocamdata nu ne-am intalnit cu o situatie de genul acesta", a adaugat Radulescu.

El a precizat si ca Puterea nu are in plan sa "racoleze" vreun senator al Opozitiei, dar ca nici nu stie ca USL sa faca presiuni asupra unor senatori alesi din tabara sa.

Doi senatori ai Puterii au demisionat

Doi senatori ai Puterii au demisionat luni din partidele lor, astfel incat Opozitia si Puterea au acelasi numar de parlamentari in camera superioara: 66. Iosif Secasan (PDL) si Cezar Magureanu (UNPR) au anuntat luni ca parasesc barca Puterii.

Opozitia si Puterea, umar la umar la Senat dupa demisia a doi parlamentari ai Puterii

Cezar Magureanu, care detinuse functia de vicelider al grupului UNPR, sustine ca ramane independent, fara sa precizeze daca va vota alaturi de Putere sau de Opozitie.

Daca despre Iosif Secasan se stia de saptamana trecuta ca va demisiona, el fiind unul dintre parlamentarii de Caras Severin care au decis sa il urmeze pe Sorin Frunzaverde in USL, demisia lui Magureanu poate fi considerata o surpriza.

Puterea se poate trezi, insa, in minoritate, peste mai putin de 3 saptamani, cand senatorul PDL Radu F. Alexandru trebuie sa aleaga intre functia de la Senat si postul in Consiliul National al Audiovizualului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putere majoritate Senat, #demisii senatori majoritate , #Senat