Ziare.com

Senat: Conflictul de interese si incompatibilitatea demnitarilor se prescriu dupa 3 ani

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 19:51

   

Senat: Conflictul de interese si incompatibilitatea demnitarilor se prescriu dupa 3 ani
Senatul a adoptat, luni, in calitate de prim for sesizat, propunerea care modifica legea 161/2003 prin care actiunile persoanelor aflate in functii de demnitate publica care duc la conflict de interese sau incompatibilitate se prescriu dupa trei ani de la comiterea acestora.

"In materie mai grava, a ilicitului penal, exista o astfel de institutie juridica - prescriptia raspunderii penale. Nu este nici moral si nici legal ca aceste fapte (ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate - n.red.) sa fie imprescriptibile", se arata in expunerea de motive a propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 161/2003.

Amendamentul adoptat de Senat la propunerea initiata de grupul alesilor PSD prevede urmatoarele: "primarii, viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar artistice. Alesii locali mentionati pot exercita functii in domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa cu atributiile exercitate ca primari sau viceprimari, primar general sau viceprimar general ai municipiului Bucuresti".

Si consilierii locali sau judeteni pot avea functii in sectorul privat, atata timp cat nu sunt legate direct de atributiile lor ca alesi locali.

O alta prevedere este "starea de incompatibilitate dureaza pana la data incetarii de drept a mandatului in care alesul local a exercitat o functie sau o calitate incompatibila cu acesta sau pana la data la care a incetat functia sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate".

Initiativa legislativa care modifica legea mai sus mentionata si votata de Senat va fi votata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1191 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pas cu pas !!!

Pas cu pas se face Legalizarea Coruptiei !!!
Legi de prescriere a Coruptiei !!!
Dupa 3(trei) ani jaful se prescrie !!!

 

astia fac praf toate legile!

rar asa bataie de joc...

 

O noua "lege"a infractorilor din parlamentul Romaniei care va

trebui anulata imediat ce vom avea un parlament compus din politicieni patrioti dedicati interesului national si nu apararii lichelelor care conduc in prezent Romania!
Trebuie reglementata "prescriptia"in sensul ca se suspenda scurgerea acesteia din momentul in care organele de ancheta au declansat urmarirea penala!Teo

Dar oare procesele se vor termina in cei trei ani

pana la prescriptie ??? Dupa cum reusesc astia sa fuga prin afara si sa amane procesele cred ca nu va mai fi niciunul condamnat in cei 3 ani ...

Psd-istii si ald-istii

sunt hoti, inculti si penali ! Nici un om cinstit si sanatos la cap nu accepta sa faca parte din cloaca Dragnea -Tariceanu !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor