Tomac anunta cine ii ia locul lui Basescu in Senat. Exista insa un contestatar, care revendica postul

Joi, 20 Iunie 2019, ora 16:06
6216 citiri
Tomac anunta cine ii ia locul lui Basescu in Senat. Exista insa un contestatar, care revendica postul
Foto: Facebook/ Iliescu Catalin Lucian

Lucian Catalin Iliescu va ocupa functia de senator PMP, in locul fostului presedinte Traian Basescu, care si-a dat demisia pentru pozitia de europarlamentar obtinuta in 26 mai.

Anuntul a fost facut de Iliescu pe contul sau de Facebook. El a fost al 8-lea candidat de pe lista PMP la parlamentare in Capitala.

"Azi, presedintele PMP, dl Eugen Tomac a depus la Senat decizia de numire a mea in functia de senator al PMP pe locul lasat vacant de dl presedinte Traian Basescu prin plecarea la Bruxelles.

Voi onora cu cinste si respect aceasta importanta functie.

Multumesc tuturor celor care au crezut in mine si ii asigur ca nu-i voi dezamagi", a scris Lucian Catalin Iliescu pe reteaua de socializare.

Fostul presedinte Traian Basescu si-a dat demisia din functia de senator, pentru a prelua pozitia de europarlamentar castigata la scrutinul din 26 mai.

Plenul Senatului a luat act, miercuri, de incetarea mandatului lui Basescu.

Totusi, in locul acestuia trebuia sa vina urmatorul candidat de pe lista PMP depusa la alegerile din 2016, adica Radu Cristescu. Insa Cristescu a plecat cu scandal din PMP in 2018 si de atunci este intr-un conflict deschis cu Basescu si cu liderul PMP Eugen Tomac.

Acesta a scris, joi, pe Facebook ca "este inadmisibil ca intr-un stat de drept, atat de clamat in ultima perioada, un partid, recte PMP, sa dea afara sase oameni ca sa ajunga la pozitia 8".

"In urma informatiilor aparute in presa privind vacantarea locului de senator a lui Traian Basescu si ocuparea locului lasat vacant, vreau sa fac urmatoarele precizari:

-cea mai importanta!

Traian Basescu nu avea dreptul sa ocupe functia de senator, deoarece a fost obtinuta in urma unui fals, el neavand dreptul de a candida fiind colaborator al Securitatii. In acest sens am si depus un denunt la Parchetul General.

-a doua precizare este ca, avand in vedere prevederile Constitutiei, automat urmatorul pe lista devine senator.

Nicio lege nu bate Constitutia!

Pe lista de supleanti sunt pe pozitia 1, lista de supleanti fiind validata in Senatul Romaniei la inceputul sesiunii parlamentare.

Este inadmisibil ca intr-un stat de drept, atat de clamat in ultima perioada, un partid, recte PMP, sa dea afara sase oameni ca sa ajunga la pozitia 8", a scris Radu Cristescu pe contul sau.

Acesta puncteaza ca este impotriva bunului simt sa dai afara 6 oameni, "doar pentru ca acum nu mai sunt pe placul sefului". In plus, acesta mentioneaza art.94. alin.13 din legea Nr 208/2015, potrivit caruia candidatii inscrisi pe liste care nu au fost alesi sunt declarati supleanti ai listelor respective.

"Oamenii in 2016 au votat acea lista cu Cristescu pe locul 2 pentru Senat.

Este impotriva bunului simt si al logicii sa dai afara 6 oameni care au tras pe vremea aceea in campanie electorala si au investit timp si bani, doar pentru ca acum nu mai sunt pe placul sefului.

De asemenea, fac precizarea ca la Senat si Camera Deputatilor nu se aplica aceleasi reguli ca la consilierii locali si judeteni.

Sper ca Biroul Permanent al Senatului sa actioneze conform Constitutiei Romaniei.

Art.94. Alin.13 din legea Nr 208/2015. Candidatii inscrisi pe liste care nu au fost alesi sunt declarati supleanti ai listelor respective. In caz de vacantare a mandatelor de senatori, sau deputati, alesi pe liste de candidati, supleantii ocupa locurile devenite vacante in ordinea in care sunt inscrisi pe liste", conchide Cristescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lucian Iliescu senator PMP, #loc Senat Basescu PMP , #Senat