Comisie de ancheta privind alegerile din Neamt, la Senat

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 18:35
2157 citiri
Comisie de ancheta privind alegerile din Neamt, la Senat

Plenul Senatului a adoptat luni, la propunerea PSD si PNL, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile partiale din Neamt pentru desemnarea unui deputat, desi intial conducerea acestei camere respinsese solicitarea.

Infiintarea comisiei a fost adoptata de plen cu 56 de voturi pentru, 47 impotriva si o abtinere, dupa o serie de contestari "timide" ale acestui demers din partea PDL si UNPR.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), senator de Neamt a propus ca in comisia de ancheta sa activeze 15 membri desemnati de grupurile parlamentare, si a invocat in favoarea infiintarii comisiei o serie de abuzuri care ar fi avut loc in campania electorala.

Din partea PDL a luat cuvantul senatorul PDL de Neamt, Toader Mocanu, care a precizat ca cele invocate de Chelaru nu ar fi motive justificate pentru infiintarea unei comisii de ancheta si nu sunt temeinice. "Asa pot sa spun si eu ca s-a intamplat ceva la Maramures. Veti ajunge la ceea ce eu va spun, ca aceste fapte nu s-au petrecut", a mai spus Mocanu in ceea ce priveste fraudarea votului.

La randul sau, liderul independentilor, Serban Mihailescu (UNPR), a sustinut ca toate elementele constitutive invocate de Opozitie nu fac obiectul activitatii unei comisii de ancheta in Parlament, ci a organelor de ancheta si cercetare penala.

"Noi nu putem sa facem o asemenea comisie serioasa pentru ca nu am rezolvat prin Regulament aspectele privind chemarea la Senat a ofiterilor, procurorilor, sa aflam ce s-a facut cu plangerile facute la momentul ultimelor alegeri. Puteti sa faceti aceeasta comisie, dar datorita inutilitatii ei grupul nostru nu va desemna niciun membru", a anuntat Mihailescu.

Cu doar cateva zeci de minute mai devreme, Biroul Permanent al Senatului respinsese propunerea grupurilor PSD si PNL de infiintare a unei comisii de ancheta privind fraudarea alegerilor partiale din Neamt pentru ocuparea unui post de deputat.

Propunerea de infiintare a comisiei de ancheta a fost sustinuta prin semnaturile a 39 de senatori PSD si 24 de senatori ai PNL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Senat comisie ancheta Neamt, #comisie ancheta alegeri Neamt , #Senat
Comentarii