DNA face ordinea de zi in Senat: Emotii pentru doi parlamentari vizati de anchete anticoruptie

Marti, 23 Februarie 2016, ora 07:48
2254 citiri
DNA face ordinea de zi in Senat: Emotii pentru doi parlamentari vizati de anchete anticoruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Juridica din Senat dezbate, marti, cazurile a doi parlamentari acuzati de DNA de fapte de coruptie si pentru care procurorii cer ridicarea imunitatii in vederea inceperii urmaririi penale, respectiv retinerii si a arestarii.

Este vorba despre fostul vicepremier Gabriel Oprea si senatorul PNL Doina Tudor. Rapoartele Comisiei Juridice in ambele cazuri vor fi introduse pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

"Sigur ca, din discutii, vom vedea, eu sper ca va fi suficient timp pentru maine (marti - n.red.) sa dam raportul astfel incat miercuri sa intre la plen. Asta am si propus colegilor (din Biroul Permanent - n.red.) sa introduca pe ordinea de zi de miercuri sub rezerva depunerii raportului. In principiu acesta este parcursul pe care l-am propus si colegii din Biroul permanent au fost de acord", a precizat Catalin Boboc, seful Comisiei Juridice din Senat.

DNA a cerut saptamana trecuta, din nou, ridicarea imunitatii in vederea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea. Este vorba despre o noua ancheta care il vizeaza pe fostul vicepremier din Guvernul Ponta, acum fiind acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a decis cumpararea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

Mai mult, surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumparate canapele noi, un televizor, dar si o cabina de dus cu jacuzzi pentru a fi mobilat si utilat cabinetul fostului ministru de Interne.

Noul dosar al lui Oprea: Cabina de dus cu jacuzzi, canapele si televizor pentru biroul sau, din banii MAI

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-a declarat "nevinovat" si a aratat ca "suspiciunea invocata nu este intemeiata", dar ca va da curs solicitarilor DNA.

Oprea reactioneaza, dupa ce DNA a cerut sa fie urmarit penal intr-un nou dosar

Pe de alta parte, senatorul PNL Doina Tudor este anchetat in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Senatorul pentru care DNA cere retinerea: Nu am nicio vinovatie! - Cum le cere parlamentarilor sa voteze

DNA cere retinerea si arestarea unui senator - ce acuzatii i se aduc

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiti de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", sustin procurorii.

Senatorul Doina Tudor se considera nevinovat si ii roaga pe colegii sai sa voteze solicitarea DNA privind arestarea sa preventiva asa cum considera de cuviinta.

"Am fost chemata astazi de urgenta sa ma prezint la DNA. Mi s-a spus ca am calitatea de suspect si pana seara vad ca am alta calitate. Nu stiu nimic, nici macar de ce, cum. Nu am nicio vinovatie", a declarat Doina Tudor joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Oprea urmarire penala DNA, #Doina Tudor coruptie DNA , #Senat