Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gelu Voican Voiculescu, audiat in Senat din cauza unui material difuzat de TVR

Marti, 10 Mai 2011, ora 14:51
3412 citiri
Gelu Voican Voiculescu, audiat in Senat din cauza unui material difuzat de TVR
Foto: Arhiva

Revolutionarul Gelu Voican Voiculescu a fost audiat marti de Comisia de cultura a Senatului cu privire la un material difuzat de TVR in care acesta este acuzat ca ar fi ucis prin impuscare la Revolutie 11 oameni, informatie citata de TVR din declaratia unui presupus martor.

Voiculescu a explicat membrilor comisiei ca este vorba de acuzatiile aduse la adresa sa in cadrul unui reportaj al TVR de catre o persoana, Sorin Florin Georgescu, care sustine ca ar fi fost martor in cadrul dosarului Revolutiei. "Este evident ca nu e cazul ca sa vin cu argumente in apararea mea. (...) Oricum acolo nu se putea petrece asa ceva nicaieri si nicicand.

Au fost doua comisii senatoriale de ancheta (in cazul Revolutiei, n.r.), au generat doua rapoarte voluminoase, s-au inregistrat foarte multe marturii care exista arhivate si acum aici la dv la Senat si niciodata nu a aparut aceasta chestiune a unor militari care au fost lichidati in Comitetul Central", a spus Voican Voiculescu.

El a precizat ca se pregateste sa-l actioneze in instanta pe care care a facut respectivele acuzatii, dar si pe cei doi producatorii ai emisiunii TVR.

"Este vorba de o miza politica, insasi incriminarea mea viza de fapt un atac la Ion Iliescu, si se stie ca in circumstantele politice de acuma se face din Ion Iliescu o tinta chiar daca nu mai are niciun fel de rol, de functie", a mai explicat Voican Voiculescu.

La randul sau, senatorul PSD, Georgica Severin a subliniat ca acuzatiile aduse in reportajul TVR sunt extrem de grave si nu pot fi trecute cu vederea, fiind vorba de faptul ca a fost promovata acuzatia unui "criminal in serie" la o ora de varf in topul audientei. Social-democratul Alexandru Mazare a afirmat, de asemenea, ca in acest mod oricine poate fi subiectul unui "linsaj mediatic".

De asemenea, senatorul PD-L Radu F Alexandru a sustinut cauza lui Voican Voiculescu, apreciind ca redactorii care au realizat materialul jurnalistic ar trebui sa fie demisi din corpul redactional al televiziunii publice.

"Daca lucrul asta este adevarat, este un lucru de o gravitate cu totul iesita din comun si atunci fac urmatoarea propunere, ca pana saptamana viitoare fiecare sa vedem emisiunea (inregistrarea emisiunii, n.r.) si in functie si de sanctiunea comisiei de etica sa ne pronuntam si noi", a mai sustinut Radu F. Alexandru.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gelu voican voiculescu audiat senat, #voiculescu acuzatii film TVR , #Senat