Geoana: O simpla adiere de vant e de ajuns ca Guvernul sa pice (Video)

Luni, 28 Iunie 2010, ora 13:14
1776 citiri
Geoana: O simpla adiere de vant e de ajuns ca Guvernul sa pice (Video)
Foto: Antena 3

Mircea Geoana a declarat, luni, inainte de a intra la sedinta Biroului Permanent al PSD, ca "o simpla adiere de vant" este suficienta pentru ca Guvernul Boc sa pice.

"Este clar ca este o zodie a disparitiei Guvernului Boc. O simpla adiere de vant e de ajuns ca Guvernul sa pice", a spus Geoana, adaugand ca initiativele legislative populare, pe baza a cel putin o suta de mii de semnaturi, reprezinta "o cale de urmat" si ca strangerea a cateva milioane de semnaturi impotriva masurilor de austeritate ar crea o miscare populara deosebita.

"Daca se doreste si se lucreaza pentru gasirea voturilor necesare caderii acestui guvern, acest guvern poate sa cada, inclusiv cu voturi pedeliste", a mai spus presedintele Senatului.

Mircea Geoana a mai afirmat ca o "teza" care va fi luata in calcul de PSD va fi propunerea, in cadrul Birourilor Permanente reunite, ca Executivul sa isi reangajeze raspunderea pe textele legilor de austeritate declarate partial neconstitutionale.

Social-democratul a explicat ca exista mai multe teze care sunt luate in calcul, printre care una "mai simplista si mai expeditiva", venita din partea PD-L, potrivit careia s-ar putea opera rapid modificarile la legile de austeritate, in problema neconstitutionalitatii unor prevederi, astfel incat, intr-o zi sau doua, dupa un raport al comisiilor juridice, sa urmeze un vot in plen.

O alta posibilitate invocata de Geoana este ca legile, dupa ce au picat la CCR, sa fie considerate "simple" proiecte de lege, ceea ce inseamna ca vor trece prin cele doua Camere in procedura normala.

Geoana a sugerat apoi o a treia teza, potrivit careia Guvernul si-ar putea reangaja raspunderea pe textele modificate. "O alta teza, pe care o vom dezbate si noi aici, la partid - sunt convins ca o vor dezbate si liberalii, si celelalte partide astazi - in care s-ar putea sugera reangajarea raspunderii de catre Guvern pe textele modificate", a explicat presedintele Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana motiune populara, #PSD motiune populara , #Senat
Comentarii