Modificarea Regulamentului Senatului, amanata

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 12:24
1533 citiri
Modificarea Regulamentului Senatului, amanata
Foto: Arhiva

Plenul Senatului a amanat miercuri adoptarea modificarilor asupra Regulamentului dupa ce reprezentantii PSD si PNL au invocat faptul ca raportul comisiei de specialitate nu a fost pus la dispozitia parlamentarilor in forma finala, iar senatorii interesati sa faca amendamente nu le-au putut depune.

Propunerea de modificare a Regulamentului a fost contestata de senatorul PSD Miron Mitrea, care a precizat ca raportul Comisiei de regulament nu a fost repartizat parlamentarilor si grupurilor politice in forma finala, ci sub forma unui text cu "taieturi si stersaturi", iar social-democratul nu a putut face amendamente asupra textului legislativ.

Mitrea a solicitat reptrimiterea raportului la comisia de specialitate si reprogramarea dezbaterii si votului asupra modificarilor Regulamentului pentru saptamana viitoare.

Liderul senatorilor PD-L, Cristian Radulescu, a afirmat ca din punct de vedere procedural ar fi fost parcurse toate etapele convenite de liderii de grup.

Totusi, el a fost de acord cu retrimiterea la comisie a textului, precizand ca pentru adoptarea unor modificari asupra Regulamentului este necesar votul "organic" al senatorilor, fapt pentru care nu ar putea fi "fortata" adoptarea raportului.

La randul sau, liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a confirmat cele sustinute de Miron Mitrea si a sustinut inclusiv varianta ca in plenul de saptamana viitoare senatorii sa poata initia amendamente chiar in sedinta de plen.

Propunerea sa a fost respinsa atat de Cristian Radulescu, cat si de senatorul UDMR, Verestoy Attila. Acesta din urma a sustinut ca modificarile aduse Regulamentului nu se aplica doar actualului Senat, "ci si celui viitor, care va exista in continuare".

De asemenea, liderul reprezentantul senatorilor independenti, Serban Mihailescu, a subliniat faptul ca modificarile pe Regulamentul Senatului au fost intarziate ani la randul, chiar daca Curtea Constitutionala a emis mai multe decizii care au afectat prevederile textului normativ.

In cele din urma, plenul Senatului a votat pentru retrimiterea la comisia de specialitate a raportului de modificare a Regulamentului, urmand ca o decizie finala sa fie luata saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#modificare regulament Senat amanata, #contestat Miron Mitrea PSD , #Senat