Motiunea lui Baconschi, testul pentru majoritatea Opozitiei din Senat

Duminica, 22 Mai 2011, ora 22:31
3771 citiri
Motiunea lui Baconschi, testul pentru majoritatea Opozitiei din Senat
Foto: Arhiva

Senatorii vor dezbate luni, la ora 15:00, motiunea simpla depusa de Uniunea Social Liberala impotriva ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Votul de luni vine pe fondul informatiilor publicate duminica, intr-un interviu Ziare.com, ce arata ca mai multi senatori PD-L se pregatesc sa paraseasca partidul, iar asta inseamna ca Puterea ar putea sa isi piarda majoritatea in Senat.

In prezent, cei de la Putere detin la Senat un vot in plus, insa si-ar putea pierde majoritatea, daca se confirma dezvaluirile facute de Iulian Urban, pentru Ziare.com.

Iulian Urban: Colegi din PD-L si-au negociat, pe multi bani, plecarea la USL - Interviu Ziare.com

Senatorul PD-L a declarat duminica ca mai multi democrat-liberali si-au negociat, pe bani multi, plecarea la USL, precizand ca acestia isi vor anunta luni demisia din partid.

Urban nu a vrut sa dea numele acestor persoane, precizand doar, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca este vorba de senatori care au facut parte din echipa care l-a sustinut pe Emil Boc la presedintia PD-L.

Iulian Urban a mai declarat ca a fost o miscare inteligenta a celor de la USL sa atraga senatori si nu deputati, pentru ca, practic, la Senat, de luni, Opozitia va avea majoritate.

Potrivit Regulamentului Senatului, motiunea simpla se adopta cu votul secret al majoritatii senatorilor, adica 69, atat cat are Puterea. Opozitia insumeaza in acest moment 68 de voturi, calcul care-i include pe senatorii PSD, PNL si PC. La vot nu poate participa insa Catalin Voicu (PSD), aflat in arest.

Si senatorul conservator Dan Voiculescu a anuntat duminica ca exista semnale ca aproximativ 20 de parlamentari PD-L se pregatesc pentru un alt proiect politic.

USL a depus, miercuri, la Senat motiunea simpla impotriva ministrului Teodor Baconschi, in urma declaratiilor sale din cadrul Conventiei PD-L privind votul prin corespondenta, aceasta avand titlul "Politica externa este a Romaniei, nu a PD-L".

Seful diplomatiei a fost ales, duminica trecuta, prim-vicepresedinte PD-L.

In discursul de sustinere a candidaturii sale, Baconschi a declarat: "Eu am venit de curand in partid si am aderat la el intr-un moment foarte dificil din toate punctele de vedere, dar sunt intr-un parteneriat constant si loial cu presedintele Traian Basescu de peste sase ani (...) Proiectul legii votului prin corespondenta ii va face pe romanii din comunitatile de peste hotare sa ne aduca nu o suta de mii de voturi, cum ne-au adus randul trecut, ci un milion de voturi. E un obiectiv pe care-l putem atinge".

Surse din partid au declarat pentru Ziare.com ca exista mai multi democrat-liberali nemultumiti de "gafa" facuta de Teodor Baconschi, care ar fi afectat sansa de reusita a adoptarii legii votului prin corespondenta.

In plus, multi dintre pedelisti sunt de parere ca Baconschi nu ar fi trebuit sa ocupe nicio functie in partid, din cauza lipsei activitatii sale politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#motiune teodor baconschi, #motiune simpla Baconschi, #majoritate Senat Parlament , #Senat
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Poza MARIAN ANTONESCU
MARIAN ANTONESCU
rank 2
NU SUNT O CASANDRA,DAR ESTE USOR DE PREVAZUT CA PE ESICHERUL POLITIC ROMANESC VA AVEA LOC UN CUTREMUR MAJOR ,URMAT DE UN TSUNAMI DEVASTATOR!PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL SE PARE A FI UNANUME BA(ZA)CONSCHI,CRETINOID PUS DE SATANA INTRO FIUNCTIE CHEE.