Ordonanta de Urgenta privind interceptarile a fost depusa la Senat

Marti, 15 Martie 2016, ora 20:43
1624 citiri
Ordonanta de Urgenta privind interceptarile a fost depusa la Senat
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind interceptarile a fost inregistrata la Senat pentru intrarea in procesul legislativ, urmand ca adoptarea ei sa se faca in regim de urgenta. Surse parlamentare estimeaza votul in camera decizionala in circa doua saptamani.

Textul OUG urmeza sa fie adoptat ca lege mai intai de catre Senat, urmand ca apoi sa fie trimis la Camera Deputatilor, care este forul decizional, informeaza News.ro.

Ordonanta privind interceptarile, publicata in Monitorul Oficial

In urma deciziei CCR, Guvernul a aprobat, in sedinta speciala de vineri, Ordonanta de Urgenta care stabileste ca interceptarile in materie penala si de securitate nationala vor putea fi realizate prin Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor. Anterior, actul normativ a fost avizat in CSAT.

Textul Ordonantei a fost publicat in Monitorul Oficial in cursul serii de luni.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a explicat ca solutia gasita de Guvern, prin actuala OUG, poate fi una temporara, insa depinde de societate, care va trebui sa decida ce fel de "arhitectura" doreste sa aiba in privinta interceptarilor, iar o dezbatere in acest sens este necesara.

Ordonanta de Urgenta privind interceptarile adoptata, vineri, de Guvern modifica patru acte normative, respectiv Codul de procedura Penala, Legea privind organizarea judiciara, Legea privind organizarea si functionarea DIICOT, dar si a celei SRI, pentru aplicarea noilor reglementari.

Ordonanta interceptarilor, aprobata: 4 legi modificate, DNA si DIICOT primesc personal

Prin acest act normativ, Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor este desemnat sa obtina, prelucreze si stocheze informatii in domeniul securitatii nationale, iar la cererea organelor de urmarire penala sa asigure accesul la sistemele tehnice in conditii stabilite prin protocoale de cooperare.

Potrivit OUG, organele SRI vor putea fi desemnate organe de cercetare penala in cazuri de securitate nationala si terorism in domeniul interceptarilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ordonanta interceptari depusa senat, #ordonanta interceptari senat procedura urgenta, #ordonanta urgenta interceptari , #Senat