Parlamentarii si BOR, in lupta cu pedofilii - urmeaza castrarea?

Joi, 27 Iunie 2013, ora 09:49
2339 citiri
Parlamentarii si BOR, in lupta cu pedofilii - urmeaza castrarea?

La Parlament a fost organizata miercuri o masa rotunda pe tema castrarii chimice a pedofililor, la care initiatorii unui proiect de lege in acest sens, dar si mai multi medici, juristi si reprezentanti BOR si-au prezentat punctele de vedere.

"In cadrul dezbaterii s-au discutat aspecte ce tin de eficienta castrarii chimice din punct de vedere medical, pedofilia fiind considerata o boala ce poate fi tratata prin intermediul tratamentului hormonal insotit de consiliere psihologica", se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Au existat mai multe variante supuse dezbaterii. S-a avansat ideea inceperii tratamentului hormonal cu trei luni inainte de terminarea pedepsei pe o perioada initiala de trei ani, dupa care se va face o evaluare psihologica si medicala in urma careia se va decide necesitatea continuarii tratamentului.

O alta varianta a vizat posibilitatea reducerii timpului de detentie cu cel mult jumatate din pedeapsa daca detinutul isi exprima consimtamantul informat privind acceptarea tratamentului hormonal si psihologic, se mai arata in comunicatul citat.

In ambele variante, subiectul va fi monitorizat cu ajutorul unei bratari electronice prin GPS.

Printre participantii la dezbatere s-au numarat initiatorii legii, senatorii Gabriela Firea, Ciprian Rogojan si Marian Vasiliev, precum si dr. Cristian Andrei, prof. dr. Dan Mischianu, dr. Marcian Manu, juristi, avocati, reprezentanti ai BOR si ai organizatiilor neguvernamentale care apara drepturile copiilor, ale familiei si ale detinutilor.

Opiniile expimate au fost in favoarea acestei masuri, dorindu-se chiar extinderea ei si asupra violatorilor recidivisti.

Conform jurnalistilor de la gandul.info, preotul Raduca Vasile, reprezentantul Patriarhiei la dezbatere, a declarat nu doar ca va sustine aceasta initiativa, ci o va si promova, iar preotul Victorin de la Manastirea Putna a spus ca "mila crestina se aplica daca exista discernamant", iar in cazul pedeofililor, hotilor si al criminalilor nu trebuie sa intoarcem si obrazul celalalt.

Pedofilii ar trebui castrati chimic - Sondaj

Proiectul de lege care vizeaza introducerea castrarii chimice a pedofililor urmeaza sa fie supus dezbaterii publice in urmatoare sesiune legislativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#senat castrare chimica pedofili , #Senat