PSD a pus noul judecator al CCR - Cine ii ia locul lui Toni Grebla

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 17:12
6636 citiri
PSD a pus noul judecator al CCR - Cine ii ia locul lui Toni Grebla
Foto: B1TV

Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD, va ocupa locul de judecator in Curtea Constitutionala eliberat prin demisia lui Toni Grebla.

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei a fost votat, miercuri, de 87 de senatori, in timp ce contracandidatul sau, Mona Lisa Neagoe, propunerea PNL, a primit doar 73 de voturi. Liberalii au pierdut, astfel, testul majoritatii in Senat, reprezentanti ai PNL anuntand inainte de vot ca mizeaza pe mai multi colegi.

Conform anuntului oficial, in sala au fost prezenti 162 de senatori, doua voturi fiind anulate. Pentru a fi investit in functie, noul judecator trebuia sa obtina cel putin 85 de voturi.

Votul dat astazi in Senat a constituit un test pentru Opozitie, care intentioneaza schimbarea presedintelui Calin Popescu Tariceanu, lucru comentat si de premierul Victor Ponta, liderul actualei majoritati.

"Dincolo de numirea unui judecator, a fost si o batalie politica importanta in Senat. Le multumesc tuturor senatorilor din coalitia de guvernare, care si-au aratat sprijinul si loialitatea. Important e ca aceasta coalitie de guvernare sa functioneze in perioada urmatoare, pentru a reusi sa adopte cateva dintre reformele importante", a declarat Victor Ponta

Alaturi de cei 61 de membri PNL prezenti in sala au mai votat pentru Mona Lisa Neagoe senatorii UDMR si cei din gruparea condusa de Mircea Geoana, informeaza Realitatea TV.

"Intreaga mea calificare profesionala, experienta expertiza vor fi puse in slujba acestui mandat si cred ca nu voi dezamagi", a declarat Teodoroiu intr-o interventie telefonica la postul Digi24.

Simona Maya Teodoroiu, propusa de PSD la Curtea Constitutionala in locul lui Toni Grebla

Numele Simonei Maya Teodoroiu (39 de ani) a mai fost vehiculat pentru Curtea Constitutionala si in decembrie 2013, dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO, dar pana la urma cel nominalizat a fost Toni Grebla.

Ulterior, Teodoroiu a ocupat functia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, iar apoi pe cea de secretar de stat in Ministerul Justitei.

Conform CV-ului postat pe siteul Ministerului Justitiei, Teodoroiu este specializata in drept civil si are ca domenii de interes dreptul mediului si dezvoltare durabila si afaceri europene.

Potrivit legii, judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.

Urmeaza ca hotararea Senatului sa fie publicata in Monitorul Oficial si Teodoroiu sa depuna juramantul de judecator al Curtii Constitutionale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Simona Maya Teodoriu Curtea Constitutionala, #Teodoroiu judecator CCR Grebla , #Senat