PSD primeste un post de secretar in BP al Senatului

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:08
2496 citiri
PSD primeste un post de secretar in BP al Senatului
Foto: Arhiva

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, marti, ca PSD ii va reveni inca o functie de secretar in Biroul Permanent al Senatului, in urma negocierilor purtate intre liderii grupurilor parlamentare, dupa ce, luni, Vasile Blaga a devenit presedintele Senatului.

"In locul domnului Geoana a venit domnul Blaga si PSD va primi un secretar. E treaba PSD cine va fi. PDL a primit functia de presedinte in urma scrutinului de ieri din plen. Pentru ca nu putea fi un raport de 8 la 5, respectandu-se algoritmul, PDL va ceda un loc de secretar PSD si raportul va fi de 7 la 6", a explicat senatorul liberal.

La randul sau, liderul grupului senatorial PDL, Cristian Radulescu, a confirmat faptul ca o functie de secretar care era detinuta de PDL va reveni Opozitiei.

"S-au refacut calculele conform Regulamentului. Sigur, conteaza, conform Constitutiei si Regulamentului, ponderea fiecarui grup in ansamblu. Conform calculelor, grupul PDL va avea un secretar in minus, care secretar trece la opozitie, care si-l gospodareste cum doreste", a mentionat democrat-liberalul.

Surse din PSD au declarat, luni, ca liderii grupurilor parlamentare ale Puterii le-au transmis partidelor din opozitie ca sunt dispusi sa ofere USL doar un post de secretar in plus fata de actuala configuratie politica, dupa alegerea noului presedinte al Senatului, Vasile Blaga.

Liderii de grupuri parlamentare au renegociat, marti dimineata, configuratia politica a Biroului Permanent al Senatului, intrucat, prin inlocuirea lui Mircea Geoana cu Vasile Blaga, diferenta dintre Putere si Opozitie in Biroul Permanent era de trei posturi.

Conform algoritmului negociat la inceputul sesiunii, Puterea detine sapte posturi in Biroul Permanent, iar Opozitia - sase.

Prin preluarea presedintiei de catre Blaga, reprezentant al Puterii, in locul lui Geoana, reprezentant al Opozitiei, balanta in Biroul Permanent devenise de opt reprezentanti ai Puterii si cinci ai Opozitiei.

Astfel, Opozitia va detine doua functii de vicepresedinte, doua posturi de secretar si doua functii de chestor.

Biroul Permanent al Senatului este alcatuit din presedintele Senatului, patru vicepresedinti, patru secretari si patru chestori. Presedintele Senatului este si presedintele Biroului Permanent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Blaga sef Senat, #PSD scretar Senat , #Senat
Comentarii