Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:48
5825 citiri
Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza. Afla motivul

PDL nu va mai recurge la greva parlamentara, daca presedintele Traian Basescu nu va fi invitat la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului.

Informatia a fost confirmata, miercuri, de liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a precizat ca greva parlamentara a fost folosita "ca pe un element de negociere cu cei din Biroul Permanent al Senatului".

"Dar respectul nostru fata Senat e prea mare incat sa tratam cu neprezenta la evenimentele de marti si miercuri. Noi avem prea mult respect fata de Senatul asta care sarbatoreste 150 de ani", a declarat Dumitru Oprea, pentru Ziare.com.

Scandal in Senat pe neinvitarea lui Basescu: PDL ameninta cu greva parlamentara

Acesta a explicat ca senatorii PDL au cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului, insa nu s-a constituit cvorumul de sedinta, de 7.

"Nu am fost decat 6, si a ramas ca la o prima intalnire, si asta ar fi posibila luni, ei sa mai discute. Dar asta nu tine de noi, noi o sa fim luni, in Senat. Pentru ca luni este prima zi in care poate sa fie urmatorul Birou Permanent al Senatului", a mai afirmat Dumitru Oprea.

Liderul senatorilor democrat-liberali a subliniat ca presedintele Senatului "considera ca Senatul e o parohie in care face ce vrea si se supara pe cine vrea, cand vrea".

De asemenea, senatorul PDL a mentionat ca presedintele Traian Basescu figura pe prima pozitie in protocolul privind invitatii la aniversarea Senatului, care a fost discutat de cateva luni.

"Protocolul de bun-simt trebuia sa fie de cand haul si paraul, noi am discutat de luni in urma si am vazut ca, in protocol, figura pe prima pozitie. Ca o persoana a taiat de la ea putere, asta e supararea noastra", a mai spus liderul senatorilor PDL.

Scandal in Senat: Tariceanu nu-l vrea pe Basescu la aniversare, PDL se revolta

Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara, daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu va mai participa la nicio sedinta.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens, care insa nu a mai avut loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#PDL greva Basescu Senat, #Basescu neinvitat Senat, #PDL boicot aniversare Senat, #PDL greva aniversare Senat, #Tariceanu Basescu Senat, #Dumitru Oprea greva PDL Senat , #Senat