Scandalul in Senat continua pe tema replicii pentru liderii maghiari

Luni, 21 Martie 2011, ora 18:34
1717 citiri
Scandalul in Senat continua pe tema replicii pentru liderii maghiari
Foto: Arhiva

Liderul senatorilor PNL Puiu Hasotti a incercat luni sa introduca pe ordinea de zi a plenului declaratia politica a USL privind afirmatiile oficialilor maghiari, insa propunerea a fost respinsa, dupa ce fusese respinsa si de catre Biroul Permanent.

Hasotti a incercat sa si citeasca declaratia in plen, la deschiderea sedintei, insa senatorii Puterii au contestat intentia liberalului, considerand ca nu trebuie citita decat daca propunerea de suplimentare a ordinii de zi este aprobata.

Plenul a respins insa solicitarea, cu 45 de voturi "impotriva", 39 de voturi "pentru" si doua abtineri.

"Va este jena sau va este teama sa discutam aceasta declaratie politica?", a replicat Hasotti dupa vot.

Liberalul a incercat sa introduca aceasta declaratie si in plenul reunit de miercuri, cand a fost dezbatuta motiunea de cenzura impotriva Codului Muncii, subiect care a provocat mai multe ore de dezbatere intre Putere si Opozitie.

Liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, a comentat ca declaratia propusa "beneficiaza de unele inabilitati si exagerari" care ar duce Senatul "intr-o zona grava" si a afirmat ca senatorii nu se pot pronunta asupra "emanatiei" unui anume grup din Senat.

"Senatul adopta declaratii, dar, cum sunt declaratiile Senatului, sunt cu acceptul, sugestiile si ideile grupurilor parlamentare. Atunci da, se poate vorbi de o declaratie a Senatului, dar nu sa votam pro sau contra o chestiune care este emanatia unui grup sau doua", a subliniat Radulescu.

In ceea ce priveste situatia de la Camera Deputatilor, Biroul Permanent a trimis Comisiei de politica externa solicitarea PNL de introducere pe ordinea de zi a declaratiei in care se condamna afirmatiile oficialilor maghiari, pentru elaborarea unui proiect de hotarare care sa fie supus votului in plen.

Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a explicat ca deputatii din Comisia de politica externa au termen pana miercuri sa prezinte proiectul de hotarare privind declaratia care condamna afirmatiile oficialilor maghiari.

Potrivit acestuia, forul poate lucra si in paralel cu sedinta de plen de marti si, daca finalizeaza textul, acesta poate fi dezbatut in plen in aceeasi zi.

PNL a solicitat introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor proiectul de declaratie cu titlul "Stupefactie si indignare".

"Nu ne-am fi putut imagina ca astazi, in 2011, cand Romania si tara vecina de la vest sunt membre ale CE si fac parte din aceeasi alianta militara transatlantica, seful guvernului unui stat pe care l-am considerat si il vom considera ca prieten, poate da frau liber unor fantome ale trecutului", se arata in textul PNL.

"Tinem sa condamnam hotarat astfel de pozitionari publice de injosire a tarii si natiunii noastre, indiferent din partea cui s-ar manifesta", se mai arata in proiect.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#declaratia USL privind Ungaria, #declaratie respinsa Senat , #Senat
Comentarii