Ziare.com

Scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei, respinsa in Senat

Luni, 28 Martie 2011, ora 21:32

   

Scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei, respinsa in Senat
Plenul Senatului a supus luni din nou la vot cererea de reexaminare a lui Traian Basescu privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, aproband solicitarea presedintelui, dupa ce PD-L a reclamat ca in plenul de saptamana trecuta proiectul nu a fost dezbatut regulamentar.

In plenul de miercurea trecuta, Senatul a respins solicitarea presedintelui Traian Basescu privind reexaminarea legii ce prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, insa PD-L a acuzat faptul ca actul nu a fost dezbatut, ci s-a trecut direct la vot.

La sedinta de luni a Senatului, cererea de reexaminare a fost dezbatuta si s-a acordat un nou vot, in urma caruia proiectul de lege a fost respins, asfel incat scutirea de la impozit a pensiilor sub 2.000 de lei a fost eliminata. Cererea de reexaminare a intrunit 62 de voturi "pentru" si 55 "impotriva".

Proiectul de lege urmeaza sa ajunga in atentia Camerei Deputatilor in calitate de camera decizionala. In solicitarea presedintelui se preciza ca masura propusa ar duce la dezechilibre bugetare majore, respectiv majorarea deficitului bugetar, prin reducerea veniturilor la bugetul de stat.

In prezent, sunt scutite de la impozitare doar pensiile sub 1.000 de lei.

Citeste mai multe despre senat impozitare pensii
Sursa: rNews

Articol citit de 1404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da !

Si la ce va asteptati ? La mila,la logica,la ....ce ?

 

Guvernul Romaniei

este o adunatura de hoti, interlopi si tradatori de neam si tara in frunte cu satan chior, autor de genocid.
Luati exemplul de la guvernul japoniei care cointribuie cu adeverat la refacerea tarii, in Romania guvernul criminal omoara poporul roman pina la ultimul care mai respira vai de el. De ce nu va impozitai creerele voastre de pungasi hoti? Ati luat biruri si zeciueli mult mai rau decit in scalavagism si voi v-ati inbogatit pentru 100 de ani si al 10 lea neam. VETI PLATI HOTI NEMERNICI< CRIMINALI!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor