Sedinta plenului Senatului, suspendata: "Despre noi nu am decat cuvinte de lauda, dar indemn la putintica rabdare"

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 15:42
1776 citiri
Sedinta plenului Senatului, suspendata: "Despre noi nu am decat cuvinte de lauda, dar indemn la putintica rabdare"
Foto: Arhiva / Digi24

Sedinta plenului Senatului de miercuri a fost suspendata atat din lipsa de cvorum, cat si din motive tehnice, sistemul de vot electronic fiind nefunctional, asta dupa ce Camera superioara s-a confruntat si marti, in prima sedinta de plen a sesiunii ordinare de toamna, cu probleme ale sistemului de sonorizare.

Din cauza faptului ca afisajul electronic al votului nu a functionat, presedintele de sedinta, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, i-a indemnat pe senatori sa isi exprime prin ridicare de mana optiunea de vot fata de proiectele legislative inscrise pe ordinea de zi a plenului.

"Despre noi nu am decat cuvinte de lauda privind bunele intentii, chiar daca unii ne vad intr-o alta ipostaza. Astazi continua amaraciunea gustului de a mai lucra intr-un cadru in care noi insine ne speriem de faptul ca nu putem sa ne stim propriile noastre intentii prin vot. Daca ati observat, ultimele afisari erau corecte pe ecranul fiecaruia dintre noi, dar pe ecranul mare - zero, zero, zero.

Ridicarea de mana nu este cea care intotdeauna poate fi controlata. Din motivele acestea, indemn la putintica rabdare a la nenea Iancu incat pana luni sa se repare sala asta care este prea frumoasa ca sa nu fie si prea functionala. Si cvorumul se pare ca este pe cale de disparitie, nefiind controlul prin vot", a declarat viceliderul PNL Dumitru Oprea.

Senatorii si deputatii, in sedinta ordinara - care sunt prioritatile legislative

In replica, Ioan Chelaru a facut apel la staff-ul tehnic sa rezolve problemele cu care Senatul a inceput cea de a doua sesiune ordinara a anului, exprimandu-si speranta ca acestia sa gaseasca, pana lunea viitoare, solutiile astfel incat sistemul de sonorizare si cel de afisaj al votului electronic sa fie functionale.

Codul Fiscal, aprobat in Senat

"Cred ca exista, daca eu am inteles bine, un relativ consens din acest punct de vedere pentru toate grupurile parlamentare, situatie care ma determina sa va cer scuze din partea corpului nostru tehnic. Uneori nu depinde numai de om. O asemenea situatie depinde de aparatura. Sa speram ca in cele trei zile (pana la urmatoarea sedinta de plen a Senatului - n.red.) nu vor mai fi probleme.

Eventual, daca va fi nevoie de dotari, trebuie sa discutam in BP. Permiteti-mi, la cererea unui grup parlamentar si cu acordul celorlalte grupuri, sa declar inchisa sedinta de astazi, cu o ora mai devreme. Recuperam saptamana viitoare, lucram o ora in plus", a declarat presedintele de sedinta.

Senatorii au reusit sa dezbata si sa voteze sapte proiecte si propuneri legislative din cele 17 inscrise pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#sedinta suspendata Senat, #lipsa cvorum Senat , #Senat
Comentarii