Senatul a respins cererea lui Iohannis de a nu elimina taxa radio-tv. USR sesizeaza CCR

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 19:32
5959 citiri
Senatul a respins cererea lui Iohannis de a nu elimina taxa radio-tv. USR sesizeaza CCR
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Plenul Senatului a respins, marti, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe.

Impotriva solicitarii presedintelui Klaus Iohannis au votat senatorii PSD, ALDE, UDMR, 82 de voturi, iar in favoarea acesteia - reprezentantii PNL, USR si PMP - 36 de voturi.

Anterior, comisiile de cultura si de buget au respins si ele, cu majoritate de voturi, reexaminarea legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva cererii presedintelui Iohannis votand senatorii PSD, ALDE, USR si UDMR.

Comisia de cultura, convocata in sedinta la ora 15:00, a dat aviz negativ cererii de reexaminare formulate de presedintele Iohannis impotriva legii privind eliminarea a 102 taxe. Impotriva solicitarii sefului statului au votat senatorii PSD, ALDE si UDMR iar in favoarea acesteia cei de la PNL, USR si PMP.

De asemenea, comisia de buget a Senatului, convocata pentru ora 15:30, a dat raport de respingere a reexaminarii, si a trimis in plenul Senatului legea exact in forma adoptata initial de Parlament. Majoritatea PSD, ALDE, UDMR s-a impus si aici, inregistrandu-se sapte voturi impotriva cererii formulate de presedintele Iohannis. Doar senatorul PNL, Florin Catu a votat in favoarea cererii de reexaminare, in vreme ce reprezentanta USR, Ramona Nicoleta Dinu, a votat alaturi de PSD, ALDE si UDMR.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, decizia finala apartinand Camerei Deputatilor care este decizionala.

Vlad Alexandrescu: Senatorii USR vor ataca la Curtea Costitutionala eliminarea taxei radio-TV

Senatorul Vlad Alexandrescu anunta ca USR va ataca la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea a 102 taxe, deoarece eliminarea taxei radio-TV ar afecta autonomia serviciilor publice de radio si televiziune.

"Grupul senatorilor USR va ataca articolul din lege care prevede eliminarea texelor Radio TV la Curtea Constitutionala, pe temeiul art. 31, alin. 5 din Constitutia Romaniei care prevede ca 'serviciile publice de radio si televiziune sunt autonome'", a scris, pe Facebook, Vlad Alexandrescu.

El argumenteaza ca finantarea SRR si SRTv exclusiv de la bugetul de stat va afecta independenta editoriala a celor doua institutii.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#lege 102 taxe Senat, #USR lege 102 taxe , #Senat