Senatul cauta piese de schimb pentru autoturismele din parcul auto

Vineri, 11 Martie 2016, ora 08:39
2828 citiri
Senatul cauta piese de schimb pentru autoturismele din parcul auto
Foto: Ziare.com

Senatul vrea sa achizitioneze piese de schimb pentru parcul auto care cuprinde sase marci de autoturisme: Audi, Volkswagen, Daewoo, Opel, Peugeot si Ssangyong.

Senatul Romaniei precizeaza, in cererea de oferta, ca intentioneaza sa incheie un contract de furnizare piese de schimb auto. Parcul Central al Senatului detine sase marci de autovehicule, pentru care institutia solicita piese de schimb, informeaza News.ro.

Astfel, senatorii folosesc in indeplinirea functiei alese 10 modele de autoturisme, provenite de la sase producatori: Audi A6, Volkswagen Passat 2.0 fsi 4, Volkswagen Jetta, Volkswagen Caravelle 2.5 TDI, Daewoo Nubira, Daewoo Leganza, Peugeot 407, Peugeot Partner, Ssangyong Rexton si Opel Vectra C 2.0 Turbo.

Potrivit anuntului, operatorii economici interesati au obligatia de a oferta toate tipurile de piese de schimb solicitate pentru fiecare marca de autovehicul. Preturile din oferta vor fi exprimate in lei si vor fi ferme pe toata perioada de derulare a contractului respectiv, care se incheie in data de 31 decembrie 2016.

Criteriul de atribuire al contractului de furnizare piese de schimb auto va fi "pretul cel mai scazut" rezultat din insumarea valorica a tuturor pieselor de schimb aferente celor zece tipuri de autovehicule din structura parcului central al Senatului. Termenul limita de depunere al ofertei este 17 martie, orele 16.00.

La jumatatea anului trecut, Senatul anunta ca doreste sa achizitioneze 61 de masini noi, cu un buget de aproape 4 milioane de lei.

Institutia justifica, atunci, achizitia de autoturime, prin faptul ca nu au mai innoit parcul auto din anul 2008. In urma achizitiei de noi masini, Senatul urma sa primeasca o prima de casare pentru toate autoturismele de 400.000 de lei si sa cheltuiasca peste 3.700.000 lei fara TVA pentru cele 61 de masini noi.

Senatul folosea, la sfarsitul anului trecut, 150 de autoturisme. Potrivit unui memorandum intern aprobat de conducerea Senatului, doar membrii Biroului permanent, liderii grupurilor parlamentare, liderii comisiilor parlamentare, secretarii generali si secretarii generali adjuncti beneficiaza de masina cu sofer.

Memorandumul stabilea si alte reguli privind folosirea parcului auto al Senatului. Astfel, pentru grupurile parlamentare era repartizata cate o masina cu sofer la fiecare 8 senatori. Microbuzele sunt folosite pentru deplasarea senatorilor de la aeroport la hotel si de la hotel la Senat, pentru delegatii oficiale si pentru alte actiuni de protocol sau actiuni ocazionate de organizarea unor activitati parlamentare.

Pentru deplasari in afara Bucurestilor si a judetului Ilfov, membrii grupurilor parlamentare pot utiliza autoturismele de serviciu, cu aprobarea liderilor de grup, dar si cu respectarea cotei lunare alocate.

Senatori care au renuntat la masina de serviciu primesc lunar, pentru transport, in jur de 1.000 de lei.Senatul cheltuieste pana la 200.000 de lei, in fiecare luna, pentru transportul senatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#parc auto Senat, #piese schimb masini Senat , #Senat
Comentarii