Senatul nu lucreaza in plen saptamana viitoare

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:18
839 citiri
Senatul nu lucreaza in plen saptamana viitoare
Foto: Arhiva

Chestorul Senatului Constantin Dumitru a declarat marti ca Biroul Permanent a decis ca saptamana viitoare sa fie alocate activitati in teritoriu, astfel ca aceasta camera nu se va intruni in sedinta, desi liberalii contau ca motiunea lor simpla pe educatie va fi dezbatuta pe 6 aprilie.

Potrivit chestorului, transarea programului de lucru pentru saptamana viitoare "a durat cam multisor", starnind dezbateri aprinse in Biroul Permanent. "Intrucat Camera Deputatilor ieri si-a aprobat un program de lucru pentru saptamana viitoare nu am facut nimic altceva decat prin vot sa armonizam si noi programul, asa incat saptamana viitoare, incepand de marti - miercuri - joi - vineri se va lucra in teritoriu, saptamana cealalta va deveni saptamana normala de lucru", a anuntat Dumitru.

"Aici au fost niste lucruri putin mai solicitante in sensul ca PNL a venit cu ideea ca vor depune o motiune simpla la Senat si ca nu va exista timpul necesar conform Regulamentului de discutat, prezentat si votat a acestei motiuni simple, dar sigur, era ceva relativ... vor depune, nu vor depune... Dupa ce vor depune, vom vedea ce masuri luam", a explicat senatorul PDL.

Chestorul Senatului a precizat ca, in situatia in care liberalii vor depune miercuri, 31 martie, motiunea simpla pe Educatie, atunci este posibil ca programul sa se schimbe. "Se poate face un alt Birou permanent, la propunerea presedintelui, ne intrunim, discutam, dar nu putem sa discutam un program dupa o idee ca << noi vom depune >>. Daca depuneau ieri, cred ca astazi faceam programul de lucru pentru saptamana viitoare functie de aceasta motiune simpla, dar pana atunci nu avem ce discuta", a explicat senatorul PDL.

Constantin Dumitru a mai mentionat ca miercuri Senatul se va intruni in cadrul unei sedinte de plen cu un program de lucru pana la epuizarea ordinii de zi, tocmai pentru a nu ramane restante.

Potrivit Regulamentului, articolul 155, presedintele Senatului stabileste data dezbaterii motiunii simple, care nu poate depasi 6 zile de la depunerea acesteia, instiintand Guvernul asupra datei stabilite. Liberalii au anuntat luni ca vor depune miercuri, 31 martie, o motiune simpla pe educatie, care are deja stranse semnaturile necesare, cu ajutorul PSD. Liderii PNL au estimat ca motiunea pe educatie se va dezbate si vota martea viitoare, imediat urmand a fi depusa si motiunea simpla a PSD pe domeniul transporturilor.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Senat Birou Permanent , #Senat