Senatul si Camera Deputatilor, convocate luni in prima sesiune ordinara din 2013

Luni, 04 Februarie 2013, ora 07:18
2025 citiri
Senatul si Camera Deputatilor, convocate luni in prima sesiune ordinara din 2013

Senatul si Camera Deputatilor sunt convocate, luni, in prima sesiune ordinara a legislaturii 2012-2016.

La Senat, sesiunea ordinara va debuta, incepand cu ora 13,00, cu consultari intre liderii grupurilor parlamentare, continuand apoi, la ora 14,00, cu o sedinta a Biroului Permanent, conducerea forului superior al Parlamentului stabilind ordinea de zi pentru sedinta plenului - programata pentru ora 16,00.

De asemenea, senatorii se vor reuni, in grupurile parlamentare din care fac parte, incepand cu ora 15,00, pentru a-si stabili prioritatile legislative pentru perioada urmatoare.

Sedinta plenului Senatului va incepe cu intonarea imnului national, senatorii urmand sa desemneze, prin vot, componenta noului Birou Permanent (patru vicepresedinti, patru secretari si patru chestori). Dupa validare, noul Birou Permanent va avea o scurta sedinta, la ora 16:30.

Odata reveniti in plenul Senatului, senatorii vor adopta ordinea de zi a plenului, pe care sunt inscrise peste 20 de acte normative.

Astfel, vor fi supuse votului senatorilor atat proiecte de ratificare a unor Acorduri internationale semnate de Romania, cat si proiecte sau propuneri legislative care reglementeaza mai multe domenii.

Este vorba despre proiect care modifica legislatia in domeniul salarizarii personalului din institutiile publice de cultura, un altul modifica legea privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), urmand sa fie supuse votului senatorilor si proiectele care reglementeaza regimul deseurilor, sau care modifica Legea politiei locale sau cea privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Alte proiecte privesc completarea unor acte normative in domeniul sanatatii si al protectiei sociale, intarirea institutionala a Administratiei rezervatiei Biosfera Delta Dunarii si a Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, sau chiar modificarea Codului Penal sau a Ordonantei nr. 158/1999 privind regimul de control al exporturilor, importurilor si a altor operatiuni cu produse militare.

Totodata, plenul Senatului va da un vot si proiectului privind abrogarea unor articole din OUG nr.61/2008 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii sau furnizarea acestora, proiect care are termen de adoptare tacita luni.

La Camera Deputatilor, prima sesiune ordinara a acestui an este convocata luni, incepand cu ora 14:00.

"In temeiul articolului 66, aliniatele 1 si 3 din Constitutia Romaniei republicata, Camera Deputatilor este convocata in prima sesiune ordinara a anului 2013 in ziua de luni, 4 februarie, ora 14:00", se arata intr-o decizie a Camerei din data de 28 ianuarie 2013.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor sesiunea ordinara incepe cu o sedinta a Biroului permanent care va stabili ordinea de zi a primei sedinte de plen din acea sesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sedinta ordinara Senat, #sedinta ordinara Camera deputatilor , #Senat