Serban Mihailescu, membru al Comisiei de Regulament din Senat

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 13:29
1831 citiri
Serban Mihailescu, membru al Comisiei de Regulament din Senat
Foto: Evenimentul Zilei

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, includerea senatorului independent Serban Mihailescu in Comisia pentru Regulament, dupa o serie de dispute intre liderii de grup asupra intelegerii convenite in urma cu cateva zile in ceea ce priveste comisiile de specialitate.

Discutia din plenul Senatului a plecat de la nominalizarea facuta de grupul independentilor pentru includerea lui Serban Mihailescu in Comisia de Regulament, dupa o negociere avuta intre liderii de grup conform careia aceasta nominalizare a fost acceptata de principiu insa ar fi trebuit sa aiba loc in ziua de luni, cand s-a convenit finalizarea modificarilor la nivelul comisiilor de specialitate.

Liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, a intervenit si a precizat ca nominalizarea pentru comisia de Regulament a independentilor este un "drept" care nu ar avea legatura cu celelalte negocieri referitoare la comisiile de specialitate.

La randul sau, liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a explicat faptul ca luni, intr-o pauza de consultari, vicepresedintele Senatului din partea independentilor, Cristian Diaconescu, ar fi convenit cu liderii de grup ca nominalizarea pentru Comisia de Regulament sa aiba loc lunea urmatoare.

"Luni toate comisiile se vor discuta dupa ce liderii de grup s-au inteles in fata tuturor aici si am batut palma. Da, luni, grupul independentilor, membri UNPR vor avea inclusiv cu voturile noastre un reprezentant pentru comisia de regulament. Vreau de asemenea sa informez Senatul ca la nivelul liderilor de grup s-a convenit ca raportul comsiei cu modificarile la Regulament va fi discutat si adoptat prin consens, subliniez, prin consens de liderii grupurilor parlamentare", a spus liderul PNL, precizand ca s-a convenit ca se discuta "la pachet absolut totul".

Reprezentantul UDMR, Verestoy Attila, a pledat la randul sau pentru validarea lui Serban Mihailescu in comisia de Regulament pentru ziua de luni.

"In momentul de fata anuntul s-a facut, s-a luat act, ar trebui sa se dea si un vot, si cred ca ar putea sa se dea luni acest vot", a spus Verestoy, precizand ca liderii s-au inteles asupra tuturor comisiilor si a ramas doar chestiunea daca unele grupuri isi vor modifica propunerile pentru membrii comisiilor.

Liderul grupului PSD, Ilie Sarbu, a declarat la randul sau ca este vorba de "cuvantul" dat de liderii de grup si nu de faptul ca social-democratii nu ar accepta propunerea independentilor.

In cele din urma, la intervetia lui Serban Mihailescu, plenul a votat cu 56 de voturi pentru, 7 abtineri si 25 impotriva pentru includerea acestuia in comisia de Regulament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisie regulament Senat, #senator independente membru , #Senat