Cine este Niculae Badalau, senatorul PSD implicat in dosarul evazionistilor?

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 11:32
8076 citiri
Cine este Niculae Badalau, senatorul PSD implicat in dosarul evazionistilor?
Foto: Digi 24

Senatorul Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, despre care surse apropiate DIICOT afirma ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata pentru producerea unui prejudiciu de 50 de milioane de euro a mai avut, in trecut, probleme cu legea.

In 2008 a renuntat sa candideze la Parlamentul Romaniei, dupa ce a fost anchetat intr-un dosar de spalare de bani si fals in declaratii. In 2012 a candidat din nou si a fost ales senator.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, in 2009, ca a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul fostului deputat Nicolae Badalau.

Evaziune cu prejudiciu urias: Perchezitii si la Parchetul General - un procuror si un senator, suspecti

Acesta era suspectat de savarsirea infractiunilor de spalare de bani si fals in declaratii, fiind suspectat de prejudicierea statului cu 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzactionarea unui teren de 130 de hectare din Giurgiu. La inceputul lui 2012, DIICOT a anuntat scoaterea lui Badalau de sub urmarire penala.

Potrivit Romania curata presa a relatat ca, in 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare pentru ca a furat patru saci cu grau. El a fost gratiat de Nicolae Ceausescu, care a amnistiat toate infractiunile ce au primit o condamnare mai mica de 10 ani.

Potrivit declaratiei sale de avere, depuse in 2012, Badalau are in proprietate doua un terenuri (agricol si intravilan) in comuna Ogrezeni (Giurgiu) de 1,4 ha si un altul intravilan in Bolintin Vale (Giurgiu), o casa de locuit si o casa de vacanta, bijuterii de 25.000 euro si tablouri in valoare de 12.000 de euro. Mai are o motocicleta Yamaha si un autoturism Mercedes, ambele cumparate in 2006.

Senatorul are doua conturi in banci, unul la BRD de 19.500 de euro si celalalt la Alpha Bank, de 3.200 de euro si tine "la saltea" 5.500 de euro. Badalau nu are nicio datorie la banci, iar sotia sa, profesoara la scoala primara din Malu Spart, are un venit anual de 16.041 lei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care sunt si angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

In legatura cu acest dosar a fost mentionat numele lui Badalau, dar si al procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Niculae Badalau declaratie avere, #niculae badalau , #senatori