Cristiana Anghel, senator model, respecta votul USL din 2012 (Opinii)

Joi, 14 Mai 2015, ora 08:47
6153 citiri
Cristiana Anghel, senator model, respecta votul USL din 2012 (Opinii)

Cumva, politicieniialesiau devenit anacronici. Dupa votul de luni din Senat in ce priveste modificarea Codului Penal in materia arestului preventiv, cred ca avem dovada clara ca Parlamentul Romaniei, cea mai importanta institutie a democratiei, este impotriva modernizarii tarii.

De un sfert de secol, unii dintre cei mai bogati oameni din aceasta tara au fost politicienii alesi. Noi nu am avut o clasa de antreprenori care sa se imbogateasca datorita ideilor, a apetitului pentru risc si a muncii.

Investitorii romani si cei straini au depins mereu de bunavointa politicienilor alesi. Ma refer aici la legi date cu dedicatie, la licitatii orientate si la contracte publice date clientilor care gravitau in jurul partidelor.

Ei au filtrat multe din marile afaceri, ba chiar unii s-au pus mot in fruntea consiliilor de administratie si au speculat in interes propriu multe din bunurile publice. Si asta s-a intamplat la adapostul imunitatii parlamentare si a incapacitatii institutiilor din domeniul Justitiei de a-i opri.

Ce se intampla astazi nu este decat una dintre marile batalii pentru pastrarea privilegiilor de catre politicienii alesi.

Din pacate, intreaga societate poarta povara a ceea ce se intampla astazi. Senatorul Cristina Anghel a fost ales in mod democratic, dar doamna Anghel nu face decat sa-si respecte propriul program politic, care in opinia mea este acela de a se opune pierderii privilegiilor si de a frana campania anticoruptie.

Aproape e o nedreptate sa-i acuzam de incosecventa pe parlamentarii romani de astazi. 60 la suta dintre ei au venit la putere in urma unei campanii politice in care multe dintre institutiile democratice au fost atacate, ma refer aici la Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie, DNA, Presedintia Romaniei si altele.

In 2012, au sustinut suspendarea presedintelui ales, iar liderii lor, e vorba de Victor Ponta si Crin Antonescu, au atacat in discursuri atat Uniunea Europeana, cat si NATO. De ce credem ca ceea ce s-a intamplat in urma cu trei ani nu mai produce consecinte?

Romania e impartita astazi in doua tabere: politicieni si corupti care vor sa-si pastreze privilegiile si cei care vor "o tara ca afara". Am simplificat, dar nu am denaturat adevarul. Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete, dar prima tabara e foarte puternica, e condusa de actualul prim-ministru Victor Ponta care are o majoritate linistitoare.

La asta se adauga si parlamentari de la PNL, UDMR si alte factiuni care au aceeasi agenda politica. Cred ca sunt putini politicieni care sa nu se teama de procurori, asa ca vor actiona in consecinta.

Cei care inca mai viseaza sa traiasca intr-o tara normala, in care sa existe egalitate in fata legii, iar regulile sa fie respectate, in care oamenii sa fie incurajati sa munceasca, sa fie creativi, sa investeasca si sa fie sustinuti in munca lor de cei care incaseaza taxe, sunt inca intr-o pozitie defavorabila.

Si asta pentru ca manipularea a functionat perfect la nivelul publicului, pentru ca singurul sprijin vine de la Uniunea Europeana si SUA care isi doresc mult mai mult decat isi doresc alesii nostri modernizarea Romaniei. Ma refer aici la fondurile europene necheltuite, la greutatea cu care reusim sau, mai bine zis, nu reusim sa avem un Master Plan pe transporturi, la greutatea cu care aplicam legile. Si acesta e un pacat, un mare pacat!

Singura consolare e ca toti cei care din 2012 contesta statul de drept si institutiile democratice cred ca vor fi rasplatiti cum se cuvine de generatiile care vin. Si nu vor fi uitati. Daca nu credeti, priviti-l pe Ion Iliescu si tot ce a ramas din politica sa care a marcat deceniul noua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Vot Senat codul Penal, #Codul Penal arestari DNA Parlament , #senatori