Mirel Palada il cheama pe Gotiu la o dezbatere despre "rolul violentei in viata publica": Va intind aceasta mana, ca la rugby

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 16:45
6167 citiri
Mirel Palada il cheama pe Gotiu la o dezbatere despre "rolul violentei in viata publica": Va intind aceasta mana, ca la rugby
Foto: Facebook/Mirel Palada

Sociologul Mirel Palada reactioneaza dupa incidentul petrecut la jumatatea lunii septembrie, atunci cand l-a lovit in fata pe Mihai Gotiu, intr-o pauza publicitara a unei emisiuni de la B1 TV, si spune ca il invita pe Gotiu si pe altii sa discute despre rolul violentei in viata publica.

"Va propun o dezbatere publica privind rolul violentei in viata publica. Violenta fizica. Violenta verbala. Violenta simbolica. Violenta de idei. Si unii, si altii. Si Palada, si Gotiu. Si pesedistii, si anti-pesedistii. Si politicienii, si votantii. Si cei care merg la talk-showuri, si telespectatorii. Dle Gotiu, va intind o mana adversa si va propun ca, dupa ce ne strangem mana, sa ne asezam la masa impreuna si sa invitam si pe altii sa se aseze la masa cu noi.

Va intind o mana pe care nu stiu daca o veti accepta sau nu, dar pe care sper ca o veti accepta pentru a arata ca atingerea adversarului se poate face si altfel decat pentru a lovi verbal sau fizic. Intind aceasta mana, pentru ca, astfel dupa cum corect spunea d-nul Daniel P. Funeriu, intreaga societate sa aiba un castig. Sa invatam din greseli. Mai ales va intind aceasta mana si aceasta propunere de discutie pentru a ajuta macar si un pic la schimbarea discursului si comportamentului public, indeosebi in zona patimii politice", a scris sociologul Mirel Palada pe Facebook.

Palada spune ca a primit multe mesaje dupa incidentul din studioul B1 TV, atat pro cat si contra, toate erau pline de patima.

"Pentru buna cuviinta in spatiul public. Da, stiu, o sa ma acuzati ca nu eu sunt cel care trebuie sa vorbesc despre buna cuviinta. Ba chiar eu sunt cel care trebuie sa vorbesc. (...) Avem multe de discutat, d-nule Gotiu. Este evident ca suntem adversari ideologici. Pentru o vreme scurta, am fost chiar si adversari fizici. Cu voia sau fara voia noastra, am fost transformati simbolic in avataruri ale luptei politice, ale patimii celor doua tabere care se tot zbat in mintile romanilor.

Propunerea pe care v-o fac poate fi un inceput al normalitatii de expresie in spatiul public. Va intind aceasta mana, ca la rugby, dupa ce doi adversari se tavalesc mai mult decat permite regulamentul. O strangeti sau nu. Depinde de dvs. Sper sa o strangeti", scrie Palada.

Gotiu: Nu-mi dau seama daca mesajul lui Palada e lansat la recomandarea avocatilor

Senatorul USR Mihai Gotiu a declarat, sambata, ca nu este decis daca accepta oferta lui Mirel Palada, precizand ca nu stie daca acesta crede in mesajul sau ori l-a transmis la recomandarea avocatilor.

"Am citit acum mesajul d-nului Mirel Palada si, cel mai probabil, voi avea nevoie de cateva zile pentru a reflecta mai temeinic asupra lui si, mai ales, pentru a ma consulta cu cei care mi-au transmis diferite mesaje dupa agresiunea la care am fost supus. Eu am suportat o agresiune fizica, dar sute de mii de cetateni romani au fost afectati de imaginile violentei transmise de televiziuni si in mediul online si vreau sa cunosc si punctul lor de vedere", a declarat Mihai Gotiu.

In data de 14 septembrie, senatorul USR Mihai Gotiu a mers la sectia 1 de politie din Bucuresti sa depuna plangere penala pentru ultraj impotriva sociologului Mirel Palada, dupa ce acesta din urma l-a lovit in fata, in timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitati.

Trebuie mentionat faptul ca reactia lui Palada vine la cateva zile dupa ce senatorul Mihai Gotiu a intrat in posesia certificatului medico-legal de la INML si dupa ce i-a transmis sociologului ca se vor intalni la tribunal, practic spunand ca nu renunta la proces.

  • Ponta, despre batausul Palada care i-a fost purtator de cuvant: A facut o mare prostie si va plati scump pentru asta
  • Presedintele Federatiei de Aikido: Mirel Palada este o rusine pentru Aikido-ul din Romania
  • Noi imagini cu momentul in care Mirel Palada l-a lovit pe senatorul Mihai Gotiu
  • B1 TV a facut publice imaginile cu momentul in care Mirel Palada il loveste pe Mihai Gotiu (Video)
  • „Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
    „Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
    Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
    Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
    Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
    Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
    #Palada Gotiu mana intinsa, #Palada Gotiu discutie violenta, #Palada batut Gotiu B1TV , #senatori