Petru Filip: Lucrurile sunt in asteptare cu domnul Geoana

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 18:17
2919 citiri
Petru Filip: Lucrurile sunt in asteptare cu domnul Geoana
Foto: evz.ro

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a declarat ca lucrurile in cazul majoritatii din Senat sunt in asteptare din cauza senatorului Mircea Geoana.

Pentru Filip a mentionat ca senatorul independent este cel care ar putea sa determine majoritatea in Senat, in favoarea Puterii sau a Opozitiei.

"Sigur, domnul Geoana este cel care ar putea sa faca majoritatea pentru realizarea cvorumului de plen sau pentru votarea legilor organice. Deocamdata, lucrurile sunt in asteptare", a afirmat democrat liberalul, pentru Ziare.com.

Acesta a completat ca trebuie asteptate toate miscarile care sunt preconizate sa se produca in cadrul Senatului.

"O sa vedem ce miscari se produc pe scena Senatului, in sensul ca nu stim ce se intampla cu domnul Secasan, Mihaela Popa si-a dat demisia din Biroul Permanent, dar va ramane in PDL.

Nu stiu, o sa vedem astazi (luni - n. red.). In acest moment, din punct de vedere strict aritmetic, cred ca, fara domnul Secasan, Puterea are 66 (de locuri in Senat - n. red). Cu 66, este undeva paritate", a explicat Filip.

Situatia este pe muchie de cutit

Intrebat daca exista temeri in cadrul grupului parlamentar al PDL ca s-ar putea pierde majoritatea, vicepresedintele Senatului a spus ca nu s-a ajuns la discutarea unei astfel de situatii, pana in prezent.

"Deocamdata nu s-a discutat in grupul parlamentar o astfel de situatie, numai cand se numara boabele se va vedea cati parlamentari are PDL, cati va avea UNPR si UDMR. Situatia este pe muchie de cutit in acest moment, o sa vedem in zilele urmatoare ce se intampla", a subliniat democrat liberalul.

Referindu-se la revenirea Opozitiei in Parlament, senatorul PDL a declarat ca este "absolut necesara".

"Discutia in Biroul Permanent de saptamana trecuta a fost ca Opozita sa vina astazi (luni - n. red.) in Senat pentru a se vota cele trei proiecte de lege care privesc ANI, CSM si Codul Civil, care sunt de interes national si care privesc Mecanismul de Verificare, MCV.

Aceasta a fost o discutie saptamana trecuta in Biroul Permanent. Luni, grupurile Opozitiei vor decide strategiile pentru mai departe. Pana la urma, cred ca prezenta Opozitiei in Parlament este absolut necesara. Dupa aceea, proiectele de legi se discuta, se voteaza, se analizeaza."

Ilie Sarbu: Majoritatea la Senat va ramane de acum inainte la Opozitie

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a spus ca, incepand de luni, Opozitia ar putea prelua majoritatea la Senat. Totul depinde de independentul Mircea Geoana, precizeaza parlamentarul social-democrat.

"Majoritatea aceasta va depinde de domnul senator Mircea Geoana, pentru ca Puterea are 66, Opozitia 66 si un independent, care e domnul Geoana si care pana acum a votat alaturi de Opozitie", a mentionat senatorul la RFI Romania.

Ponta: Opozitia se intoarce in Parlament saptamana viitoare

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca Opozitia va renunta la protestul parlamentar daca prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caras-Severin, apropiati de Sorin Frunzaverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat.

"In momentul in care vom avea majoritate macar intr-una dintre Camere, in principiu la Senat, cu siguranta", a spus Antonescu in conferinta de presa de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Petru Filip vicepresedinte Senat, #Mircea Geoana vot Senat, #USL majoritate Senat, #Opozitie majoritate Senat , #senatori