Corina Dumitrescu poate fi si rector si membru CSM - senatorii juristi

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 14:33
2833 citiri
Corina Dumitrescu poate fi si rector si membru CSM - senatorii juristi
Foto: Arhiva

Comisia juridica a Senatului a prezentat conducerii forului un punct de vedere privind starea de incompatibilitate a Corinei Dumitrescu, membru CSM si rector, afirmand ca aceasta se afla in legalitate si isi poate continua mandatele.

Comisia juridica a fost sesizata in iulie 2011, dupa ce si presedintele CSM a solicitat ANI sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru al Consiliului, din partea societatii civile, cu calitatea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" detinuta de Corina Dumitrescu.

Senatorii juristi sustin ca, potrivit legii, calitatea de reprezentant al societatii civile in CSM este incompatibila cu cea de demnitar, functionar public si magistrat, insa nu prevede functia de rector. Mai mult, nici legea cadru privind incompatibilitatile nu face referire la membrii CSM.

Aceasta incompatibilitatea este precizata doar in Legea educatiei, insa senatorii juristi sustin ca hotararea privind alegerea in CSM a Corinei Dumitrescu este anterioara intrarii in vigoare a acestui act, astfel incat prevederile nu se aplica.

"Comisia juridica opineaza ca aceste dispozitii nu sunt aplicabile acesteia (Corinei Dumitrescu - n.r.) deoarece, potrivit art. 15, alin. (2) din Constitutia Romaniei, legea dispune numai pentru viitor", se arata in punctul de vedere al senatorilor, care subliniaza ca mandatele trebuie duse la indeplinire.

In iulie, presedintele CSM a solicitat Agentiei Nationale de Integritate sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru al Consiliului, din partea societatii civile, cu calitatea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" detinute de Corina Dumitrescu. Solicitarea vine dupa ce Corina Dumitrescu s-a adresat Plenului Consiliului pentru un punct de vedere in aceasta speta.

Corina Dumitrescu a fost validata membru in CSM din partea societatii civile in decembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#recctor corina dumitrescu csm, #corina dumitrecut incompatibilitate rector csm , #senatori