Dosarul coruptiei din Portul Constanta reinvie - dezvaluiri despre traseul banilor publici

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 20:17
4314 citiri
Dosarul coruptiei din Portul Constanta reinvie - dezvaluiri despre traseul banilor publici
Foto: oradetimis.oradestiri.ro

Senatorul PDL Mircea Banias ar fi declarat, intr-o convorbire telefonica, faptul ca sotia sa ar fi primit trei milioane de lei de la Guvern pentru colegiul lui din Constanta.

Motivul pentru care banii i-ar fi fost virati ar fi fost acela de a promova anumite amanedamente in Parlament, potrivit unor informatii obtinute si transmise de jurnalistii Antenei 3.

Convorbirea ar fi avut loc a doua zi dupa retinerile din Portul Constanta.

Din dosarul coruptiei din Portul Constanta mai reiese ca fratele Presedintelui, Mircea Basescu, a intervenit la Banias pentru numirea unei persoane la DSV Constanta.

Iata stenograma discutiei dintre Banias si sotia sa, publicata de antena3.ro:

I.M.B. - Domne, d-asta, uite domne de asta nu mai vreau sa stau in partidul asta de *! In care negociezi cu presedintele lui si-mi spune ...

R.B. - Si primesti un dosar penal ....

M.B. - Boc a zis (despre Mircea Banias) ca pleaca (din partidul sau). Auzi si daca pleaca da-l in * ma-sii, sa-l bagam in *. Stii ce ma mira foarte tare?

R.B. Stiu, stiu, ce.

M.B. Ca nu-i Tese! (Iulian Telesean) Este si Pilca, toata lumea e! El nu e!.....

M.B. Te intreaba in campanie (alegatorii): "Ce ai facut tu pentru Constanta?" ... Am vorbit cu un ministru sa faca un pod ... si astia de la DNA te iau ca faci trafic de influenta.

R.B. Toata lumea face asta

M.B. Toti parlamentarii, ma! Boc ar fi primul, ma, ca ne da bani pentru amendamente

R.B. Exact!

M.B. Nu e trafic de influenta? Banii aia de la amendamente, nu e trafic de influenta? Ma autodenunt, poftim ca am primit trei miliarde de lei pentru colegiul meu.....

M.B. Omul asta de la DSV pentru care m-a rugat Mircea Basescu, ca eu nu-l cunosc, eu nu am afaceri cu piept de pui, dar Mircea Basescu mi-a zis ca e un om valoros ... Si am aflat ca-l schimba ... Si am dat telefon "Domne de ce-l schimbi?" Si mi-a dat *. Fac un tambalau si un circ ...!

R.B. Pai d-aia cred ca te cheama, ca sa nu faci circ!

M.B. De ce? Sa ma sacrific pe altarul interesului... nu stiu cui si al nu stiu cui?

R.B. Da, asa cum ti-a zis Falca.....Este incalificabil. Si asa a zis Boc: "Da ma, dar a zis ca pleaca?"

Parlamentarul Mircea Banias este urmarit penal, din luna iunie a anului 2011, pentru aderare la grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare, judecatorii interzicandu-i acestuia sa paraseasca tara.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca intr-o perioada cuprinsa generic intre mai 2010 si martie 2011, la nivelul autoritatilor vamale si portuare din municipiul Constanta s-a constituit un grup infractional organizat avand scopul de a controla institutiile statului roman cu atributii in activitatile de import-export de marfuri prin birourile vamale de pe raza DRAOV Constanta, dar si din municipiul Bucuresti.

Presa semnala, in luna mai, anul curent, faptul ca o asociatie fondata de senatorul PDL Mircea Banias a primit gratuit, ilegal, o mie de perechi de incaltari sport pentru copii si 700 pentru adulti si doua mii de treninguri, toate falsificate.

Informatia apare in motivarea deciziei instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "gruparii Mironescu", in care se precizeaza ca din punct de vedere local acest lucru nu se putea face.

Bunurile au fost primite "in schimbul protejarii intereselor membrilor grupului infractional", arata judecatorul Iulian Dragomir in motivare.

Banias s-a aparat, declarand ca acelea au fost donate asociatiei surdo-mutilor, si aceasta nu are culoare politica.

"Marfurile confiscate, in loc, sa fie distruse, au fost date unor copii cu dizabilitati. Eu am solicitat legal o sponsorizare cu 200 de costume de trening si 200 de perechi de tenisi, iar din banii mei am cumparat cozonac. Asta e motivul pentru care sunt acuzat de trafic de influenta?", a declarat Banias, in luna mai, la Realitatea Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Banias colegiu Constanta, #coruptie vama Constanta, #bani Mircea Basescu DSP , #senatori