Senatorii au muncit luni doar cat sa voteze un nou membru in CSM

Luni, 06 Iunie 2011, ora 20:33
1421 citiri
Senatorii au muncit luni doar cat sa voteze un nou membru in CSM
Foto: pdlsenat.ro

Sedinta de luni a plenului Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce Corina Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, a fost validata ca reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Punctul nu figura pe ordinea de zi, fiind introdus ulterior de Opozitie, la propunerea secretarului Senatului, Adrian Tutuianu (PSD), si aprobata cu 54 de voturi "pentru", unul "impotriva" si doua "abtineri".

Cand au vazut ca PSD si PNL si-au impus votul si au introdus pe ordinea de zi alegerea reprezentantilot CSM, senatorii Coalitiei au parasit sala plenului, cerand o pauza de consultari in cadrul grupului parlamentar. Senatorii Puterii au continuat apoi sedinta si au votat numirea Corinei Dumitrescu in CSM cu 58 de voturi "pentru".

Lipsa cvorumului a fost constatata dupa ce secretarul democrat-liberal al Senatului, Gheorghe David, a contestat rezultatul votului. "Desi 58 de voturi pentru sunt intr-adevar 58 de voturi pentru, nu au fost in sala 69 de senatori, asa cum prevede Regulamentul", a spus David, citat de Agerpres.

"Cartelele lor sunt in aparate. Ca nu voteaza, e treaba lor. Oricum, pe tabelul cu prezente s-au semnat 88 de senatori", a venit replica senatorului PSD Ilie Sarbu, completat apoi de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care a sustinut ca doar liderii de grupuri parlamentare pot invoca lipsa de cvorum.

La apelul nominal, insa, s-a constatat ca in sala erau prezenti doar 65 de senatori, lucrarile plenului fiind suspendate.

M.R.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#CSM Corin Dumitrescu, #CSM vot Senat, #PSD PNL PDL Senat , #senatori