Senatorul Badalau, audiat la DNA: Imi dau demisia daca se cere ridicarea imunitatii

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 12:58
2692 citiri
Senatorul Badalau, audiat la DNA: Imi dau demisia daca se cere ridicarea imunitatii
Foto: opiniagiurgiu.ro

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau s-a prezentat luni la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile in dosarul de evaziune fiscala, el declarand ca este nevinovat, ca are constiinta impacata si ca isi va da demisia daca se va cere ridicarea imunitatii sale.

Niculae Badalau a declarat luni, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a venit pentru a vedea despre ce este vorba in legatura cu acuzatiile ce i s-ar aduce in dosarul de evaziune fiscala.

Senatorul a spus ca are foarte multe cunostinte si prieteni in randul oamenilor de afaceri straini si romani, fiind in politica de 23 de ani. Badalau a precizat ca este cunoscut de foarte multa lume, inainte de a fi senator fiind deputat. El a mentionat isi va da demisia daca se va solicita ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Cine este Niculae Badalau, senatorul PSD implicat in dosarul evazionistilor?

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau este vizat in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, senatorul Badalau este suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala. In acelasi dosar este vizata si Angela Nicolae, procurorul sef de birou de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Evaziune cu prejudiciu urias: Perchezitii si la Parchetul General - un senator PSD si un procuror, implicati in retea

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat, luni, ca a incuviintat, la cererea DNA, perchezitia domiciliara si a biroului, precum si retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe - altele decat Phare, din cadrul Parchetului ICCJ.

Procurorul Angela Nicolae este suspectata de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante.

Evaziune cu prejudiciu urias: Procurorul suspect poate fi arestat

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incat sa fie aplicate masuri asiguratorii, a mai aratat DNA.

Seful DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni ca in dosarul de evaziune sunt vizate si persoane cu functii importante, dar despre care nu se pot da informatii decat dupa ce li se aduc la cunostinta invinuirile, precizand ca vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub invinuire.

Kovesi: Sunt si alte persoane cu functii importante in dosarul evazionistilor de la Finante

Intrebata daca in acest dosar este vizat si un senator, Codruta Kovesi a spus ca pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in aceasta cauza nu poate sa faca publica nicio informatie pana in momentul audierii acestora si aducerii la cunostinta a invinuirilor.

In dosarul de evaziune fiscala care vizeaza domeniul industriei alimentare ar fi in atentia anchetatorilor si angajati ai Garzii Financiare, au precizat surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care sunt si angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

Perchezitii de amploare la evazionisti: Angajati de la Finante printre suspecti, prejudiciu urias

Potrivit unui comunicat al DNA, perchezitiile sunt facute la sediile unor firme si la locuinte din Bucuresti si cele cinci judete, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Niculae Badalau evazionisti, #Niculae Badalau DNA, #Niculae Badalau demisie , #senatori