1.400 de delegati participa la Congresul PC

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 09:38
1679 citiri
1.400 de delegati participa la Congresul PC

Peste 1.400 de delegati ai Partidului Conservator isi aleg, duminica, in cadrul Congresului formatiunii, noua conducere care va fi desemnata in urma demisiei fostului lider al formatiunii, Daniela Popa, care a optat pentru un post in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Congresul Partidului Conservator, care va avea loc la Palatul Parlamentului, va valida totodata noua structura a conducerii partidului, precum si modificarile Statutului, ca noutate fiind infiintata functia de prim-vicepresedinte.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat pentru AGERPRES ca formatiunea din care face parte se bazeaza pe desemnarea cat mai multor tineri in structurile de conducere ale partidului, mentionand totodata ca modificarile Statutului vizeaza, in linii generale, aspecte tehnice.

PC isi alege duminica noua conducere si discuta orientarea politica viitoare

Secretarul general al PC, Codrut Seres, a precizat ca, pana in prezent, exista 20 de inscrieri pentru functiile de vicepresedinte ale formatiunii, in contexul in care numarul minim de vicelideri existent in statutul formatiunii este de sapte.

Potrivit secretarului general, pentru postul de vicepresedinte s-au inscris: deputatul Bogdan Ciuca, liderul PC Galati, Eugen Durbaca, liderul PC Arad, Lia Ardelean, fostul deputat Corneliu Ciontu, Bogdan Diaconu, Ion Dinita, Maria Grappini, Liliana Minca, Irinel Popescu, Vlad Hogea, Ioan Cindrea, Ivan Jinaru, Catalin Bologa, Constantin Avram, Petru Margineanu, Dan Mihai, Horia Morariu, Gheorghe Obregia, Rodica Pata, Gheorghe Tuluc.

La Congres vor fi prezenti 1.420 de delegati si au fost invitati sa participe la lucrarile forului conservator 350 de persoane.

Congresul PC va mai alege, totodata, membrii Comisiei de Cenzori si pe cei ai Comisiei de Etica, Litigii si Petitii, dar si membrii Consiliului National, pentru care au fost depuse 417 candidaturi pentru cele 300 de posturi.

Nu va fi ocolit subiectul "fierbinte" al Aliantei cu social-democratii, aceasta nefiind insa in pericol, potrivit purtatorului de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. El spune ca cele doua formatiuni si-au atins obiectivele comune - castigarea alegerilor parlamentare si a celor pentru Parlamentul European, urmand ca, de acum inainte, fiecare dintre acestea sa-si deruleze propriile obiective.

"Sigur ca exista necesitatea renegocierii conditiilor acestui protocol de alianta, dar aceasta intra in sarcina noilor echipe de conducere", a declarat Bogdan Ciuca.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#delegati PC Congres, #alegere conducere PC , #stiri politice