52 la suta dintre romani nu s-ar duce la vot - Sondaj CCSB

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 21:26
4644 citiri
52 la suta dintre romani nu s-ar duce la vot - Sondaj CCSB
Foto: Antena 3

Mai mult de jumatate dintre romani nu s-ar duce la vot, la urmatoarele alegeri, releva un nou sondaj de opinie realizat de CCSB, dat publicitatii duminica seara.

Potrivit consultarii populare, participarea electorala ar fi de 40 la suta, in timp ce 52 la suta dintre romani nu s-ar prezenta la urne, iar 8 la suta nu ar fi in tara.

Sondajul, care a mai analizat si evolutia partidelor politice din Romania, in perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2011, arata caderea PD-L dupa masurile de austeritate impuse, arata Antena 3.

In mare, aceasta evolutie arata cum PSD scade in sondaje, nou formata ACD este in crestere iar PD-L este in scadere constanta.

Momentele analizate in cadrul sondajului sunt ianuarie 2009, iulie 2009, ianuarie 2010, aprilie 2010, iulie 2010 si ianuarie 2011.

In graficul care arata evolutia partidelor intre 2009 si 2010, se poate observa ca PSD se afla la egalitate cu PD-L pentru cea mai mare perioada a timpului, undeva la 40%, in timp ce PNL era undeva la 15%.

Dupa ianuarie 2010, cand PD-L-ul a inceput sa implementeze masurile de austeritate, si cu precadere in aprilie, PD-L-ul incepe sa scada drastic, in timp ce PSD-ul ajunge la un maxim in aceeasi perioada, de aproape 45%. Partidul are o crestere si in luna mai 2010, dupa declaratiile lui Basescu din acea perioada despre masurile de austeritate.

PSD-ul a inceput sa scada insa, avand in prezent 34%.

Spre deosebire de urcusurile si coborasurile bruste ale PSD si PD-L, PNL-ul are o evolutie constanta pe parcursul a doi ani, fiind in crestere.

PNL, aflat in 2009 la 15%, a ajuns la inceputul lui 2011 sa egaleze aproape PSD-ul, mai ales prin nou formata Alianta de Centru Dreapta, cu peste 30%.

PD-L-ul s-a prabusit de la inceputul lui 2009 de la aproape 45% la nici 15% la inceputul lui ianuarie 2011.

UDMR, considerat un partid cu o sustinere elctorala constanta, a ajuns la inceputul lui 2011 la 3%, insuficient pentru a intra in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sondaj CCSB partid, #sondaj CCSB 2011, #evolutie partide CCSB , #stiri politice
Comentarii
Poza haiduc
haiduc
rank 1
pai da , de cand sa aliat antenescu cu felix , pnl creste in sondajele facute de antene si bineinteles ca psd scade