Ziare.com

Adevaratii sacrificati ai crizei

de Constantin Racaru
Miercuri, 12 August 2009, ora 19:26

   

Adevaratii sacrificati ai crizei
Ceea ce trebuia sa se intample demult, pana la urma tot se intampla pentru ca economia nu poate fi pacalita. Atat doar ca intazierea unor masuri vitale si inevitabile face ca pretul lor sa fie, in final, mult mai mare, iar efectele benefice atenuate.

Cu cutitul acordului cu FMI la os, guvernul se vede nevoit sa faca ceea ce trebuia sa faca de la inceput: sa taie cheltuielile bugetare. Dupa plecarea delegatiei FMI, Gheorghe Pogea a anuntat primele masuri serioase: 10 zile de concediu neplatit pentru toti bugetarii si primele concedieri.

Masurile sunt cu mult mai serioase decat tot ce am auzit pana acum, dar nu radicale, probabil insuficiente si in mare masura nedrepte.

Este incorect ca bugetari care muncesc de le sar capacele pentru ca sunt si asa prea putini, de exemplu politisti si medici, sa stea neplatiti 10 zile, in rand cu bugetari inutili care muta doua hartii printr-un minister, doar pentru ca guvernul nu are curaj ca in an electoral sa ridice aceasta presiune de pe buget.

Apoi, mi-e greu sa inteleg cum va aplica guvernul aceasta masura in domenii vitale cu personal deficitar? Asistentele medicale si-asa sunt putine, cine le va tine locul in perioada de concediu neplatit? Cand educatoarele vor fi in concediu neplatit, trimitem copiii acasa? Reducerea orelor de program presupune exact aceleasi neajunsuri in domeniile supraaglomerate.

Egalitarismul acesta de asistenta sociala acolo unde ar trebui sa functioneze criteriile de eficienta este demobilizator si pagubos. In ultima instanta, pe spinarea cui?

Si macar de-ar fi vorba despre austeritate pe linie. Insa cat timp in guvernul Romaniei exista cel putin 4 ministere inutile este o nerusinare sa vorbesti despre reduceri de cheltuieli si austeritate.

Ministerul Tineretului si Sportului, ministerul Turismului, cel pentru Relatia cu Parlamentul si cel al IMM-urilor consuma bani publici degeaba.

In ultima instanta, pe spinarea cui?

Si cand dezastrul este cat casa, guvernul comite populismul suprem marind pensiile, exact ca toate guvernele de pana acum in an electoral. Banii din bugetul asigurarilor sociale nu mai ajung de mult pentru plata pensiilor, nici bugetul de stat nu mai face fata cheltuielilor asa ca va plati cheltuielile curente, inclusiv cu pensiile, din bani imprumutati de la FMI si de pe piata interna.

Inflatia este in scadere, preturile de consum s-au diminuat in iulie si totusi guvernul mareste pensiile, pasamite ca sa-si tina cuvantul. Exact acest cuvant din toate cuvintele uitate ale campaniei. De ce nu-si tine cuvantul cu investitiile mai bine? De fapt mareste pensiile pentru ca aceasta este blestemata de traditie electorala care nu nu tine cont de niciun fel de considerente economice sau, macar, bun simt.

In ultima instanta, pe spinarea cui?

Pe spinarea mediului privat. De la sindicate, la demnitari si politicieni demagogi, toti deplang soarta pensionarilor si a bugetarilor, sacrificatii crizei.

Nimic mai fals, adevaratii sacrificati ai crizei sunt angajatii din mediul privat, adica cei care alimenteaza bugetul.

Sunt sacrificati pentru ca au suportat primii, fara anestezice, masurile de austeritate care abia acum ii ameninta pe bugetari: concedii fara plata si diminuari de salarii. Au ramas primii fara locuri de munca. Sunt jeliti acum 150 de mii de bugetari, dar pentru sute de mii de someri din mediul privat nu a mai lacrimat nimeni.

Daca masurile de austeritate impuse acum bugetarilor ar fi fost aplicate de cateva luni, poate ca investitiile publice ar fi fost ceva mai consistente si ar fi fost salvate mii de locuri de munca din mediul privat.

Dupa cum este posibil ca din cauza inlocurii unor masuri complete cu jumatatile de masura electorale de acum, alte slujbe din mediul privat sa dipara in urmatoarea perioada.

Si sunt sacrificati chiar angajatii din mediul privat care inca mai au slujbe si lefuri intregi pentru ca banii pe care-i platesc luna de luna la buget sunt cheltuiti aiurea si niciun banut luat de la ei nu se duce pe masuri care sa le stabilizeze locurile de munca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
57 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In orice caz ele o vor duce foarte bine si-n timp de criza!!!

Aceleasi canalii care au impumutata tara la FMI ca, sa poata fi platite pensiile celor peste 100.000 de securisti si activisti ce papa 1,8 miliarde de euro pe an si salariile celor 5/6 de angajati ai serviciilor secrete ce taie si ei frunza la ciini de 1,5 miliarde de euro tot pe an. Romania avind raportat la 100.000 de locuitori de 6 ori mai multi angajati in servicii secrete fata de tari ca: Franta, Anglia, Italia, Spania si Germania. Un imprumut care va fi platit de amaritii acestei tari care sunt dati acum in an de criza cu sutele de mii afara tocmai pentru ca, securistii de ieri si de astazi sa o duca chiar foart bine in timp ce amarestenii sunt obligati sa traiasca din pomana de la UE.

 

Perfect adevarat

De sapte ,opt luni patronii incearca sa reziste.Cheltuieli reduse,personal trimis in somaj sau disponobilizat,program redus,concedii fara plata...Dacia,Galati,Oltchim,sute si mii de firme au luat aceste masuri.Guvernul a tacut.Nu a luat nici o masura sau a luat masuri contrarii(venituri salariale marite,bugete marite,ministere noi....).Daca guvernul vrea sa ia masuri e simplu.Sa procedeze ca un patron.Cine duce greul acum?Patronii si angajatii lor.Cei care au mai ramas.Ei sunt din ce in ce mai impovarati.Ramai crucit ce monstruozitati au facut guvernele.Sporuri peste sporuri.Spor la spor.Sa ajuns ca salariul mediu al bugetarului sa depaseasca cu mult salariul mediu al angajatului la patron.Nu toti bugetarii, ci numai crema,dar ea ridica sal. mediu cu mult.La pensii situatia este la fel,pensii de zeci de mii si pensii de 300.Si cele cu 300 sunt in numar de milioane.Acum este perioada cand se poate face ceva.Obligat sau de buna voie.

 

Dezastru

Acest dezastru economic in care suntem adusi prin deciziile de zi cu zi luate de un guvern de amatori nu mai poate fi justificat prin criza mondiala. Tarile din Europa de vest si SUA au inceput sa iasa din criza iar la noi situatia este din ce in ce mai grea. Este evident pentru cine nu are interese marunte ca ceva trebuie schimbat

 

DL BOC APUCA TAURUL DE COARNE

* Din prima zi de la instalare, guvernul Boc s-a angajat să ia taurul de coarne si să reducă angajati.
* A urmat replica sindicatelor si nuantarea măsurii: nu se vor reduce angajatii, ci salariile mari ale acestora.
* A urmat replica celor apropiati si a venit nuantarea: se va reduce gradual si de la caz la caz.
* Intrucat nici de la caz la caz nu s-a aplicat, a urmat lupta corp la corP: PSD contra ministRILOR PDL care cheltuiesc otova si PDL contra celor PSD.
* Intrucat s-au făcut comisii, dar nu s-a recuperat nimic, dl. Boc a luat iarăsi taurul de coarne si instituie zece zile de concediu fără plată - la toti intr-o egalitate, cum spune conu' Leonida.
* De cand tot ia taurul de coarne dl. Boc, singurul pas inainte in domeniul bugetar a fost infiintarea a doua ministere noi, care la ora actuala sunt sub ancheta pentru risipa.
* Mai pe scurt, in timp ce dl. Boc ia taurul de coarne, ceilalti incearca sa aouce v.a.c.a. de uger.
* Si, fireste, o mulg.

!!!

Poate vrei sa spui ca dl. boc s-a angajat sa ia "taurul de corn"! Ce face el, numai reforma nu se numeste! A adincit tara intr-o criza generala! Nimeni nu mai intelege nimic! Numai scandaluri! Singurul lucru care l-a facut bine a fost acela cu coasa!

De ce nu avem si noi falitii nostrii?!

A trecut ceva timp de cand avem si noi criza noastra, insa, cu toate acestea, pana acum nu s-a inregistrat nici un faliment rasunator, nu avem faliti , avem numai sacrificati, ca in viziunea d-lui jurnalist. Cum poti inregistra o prabusire economica de la +9% in al doilea trimestru al anului trecut, la -9%, fara nici un faliment serios, sau sa nu vedem pe nimeni ca intinde mana, disperat, la ajutorul statului?SUA are falitii ei, cei din UK au si ei falitii lor, guvernele din Franta si Germania au pompat bani grei in unele companii pentru ca acestea sa nu dispara, desi scaderea economica inregistrata de aceste tari a fost mai mica si mai putin abrupta decat cea cu care se confrunta in prezent Romania.Unde sunt falitii nostri?! In Romania, discutam acum despre un faliment national fara faliti, si despre disperare fara disperati, ca si despre corutie fara corupti. Daca situatia economica ar fi fost atat de dramatica, cum ne-o prezinta deontologii de pretutindeni, acum nu am fost in situatia de a nu gasi nici macar cu lupa un falimen semnificativ generate de criza, si nici nu am fi avut una dintre cele mai mici rate ale somajului din Europa.Romania mereu surprinzatoare, "Land of choice", Romania a ramas tara tuturor posibilitatilor, Gardina Maicii Domnului, unde curge, pe toate drumurile, laptele si mierea.Sa traiti, binee!

"Cine nu uita, nu merita" - polologhie, infantilism

Au existat FALITI si in Nebunistan. Dar nu firme romarlane de notorietate internationala, pentru ca asa ceva nu mai exista. Firme precum 'Dacia', 'Petrom', 'Romtelecom', etc, chiar daca produc in Nebunistan, nu sunt romarlane - profitul lor este repatriat in tarile din care au venit criminalii "investitori". Nici macar Loteria Romarlana nu actioneaza in folosul poporului - Katzaonii blestemati, adusi de banditi autohtoni, PROFITA furand sute de milioane euro, anual.

Falite au fost bancile straine ce v'au inghitit cu totul; banci ce colaboreaza cu criminalii "economici" ce au inhatat ce era profitabil. Mare parte din banii pierduti de catre bancile criminale straine, in 'Iepoka' de Platina liberabiat-patrikista, au fost dati cetatenilor de rand, sub forma creditelor de consum strecheat; cetateni ce acum nu mai pot plati ratele.

Dar, si aici intervine SUPRAREALISMUL nebunistanez-romarlan, unic in aceasta nelume - "guvernul" bashitlerist, amenitat cu retragerea din bantustan, s'a imprumutat in special ca sa de bancilor straine banii solicitati de ele, in contul celor pierduti cu Romarlanii de rand, lucru ce s'a intamplat in surdina, in culisele Crimei Organizate ce distruge Romarlania. Odata primiti banii, ei au fost repatriati de catre bancile criminale, desi prima conditie a fost categoric-impotriva potentialei strategii a bankerilor venetici-criminali.

Mai mult de o treime din cei 20 miliarde imprumutati de bashitleristi, s'au dus pe apa sambetei negre ce ne inunda din strainatate. "Guvernantii" au crezut ca vor reusi sa foloseasca pentru investitii economice, macar o parte din bani. TRAGEDIE! Intentia este imposibila, pentru ca antistatul a intrat in incapacitate de plata, inca din primavara.

Ce nu inteleg eu!? Imi amintesc cum in toamna trecuta, kapitalistii nebuni-Romarlani se fericeau si faceau o apologie VOLUPTOS-satanika pardon kapitalismului salbatic de acumulare diabolik-ilegala, cu o statistika INFIORATAOARE - 300 de "miliardari"(criminali de...carton) Romarlani detin aproape 30% din PIB-ul bantustanului. Societatea guitza ca nicio "avere" post-decembrista nu s'a acumulat legal. De ce "guvernul" nu'i inhata pe BANDITI respectivi, cu bani cu tot, ca sa rezolve CRIZA LETALA a incapacitatii de plata a bugetarilor?

ptr domnul Victor Pitigoi

pline de tilc postarile d-voastra . Ca este un pic de partizanat in ele ?....toata lumea are propriile sale optiuni ....insa e corect ce spuneti.
In alta ordine de idei , cu referire la articolul in cauza ,,,,,va readus aminte de raspunsul meu ( dur ) la una dintre postarile d-voastra in care eram revoltata pe lipsa cunostintelor ( primare chiar ) de management in randul "capilor" ( hai sa nu dam nume acum ) .
Se vede treaba ca acest articol din nou arata aceeasi problema . Lipsa de curaj in a face ordine cu adevarat .
"soldatii constiinciosi " ai partidelor , adunati si "inmultiti " an de an in administratia statului sunt adevarata problema a costurilor ridicate . Insa ca sa creeam valuri si sa ii protejam , punem pe tapet si alti bugetari .
Falsa problema deoarece daca guvernul si ministerele ar fi cu adevarat interesate de protectia celor ce sufera pe nedrept de aceste masuri radicale , ar vedea ca norma de medici si asistente pe cap de locuitor este sub cea stabilita de UE , ca numarul de profesori in mediul rural este mult sub aceleasi tipuri de norme , etc .
DECI ,....trebuie sa vrei .
In momentul de fata se pare ca se aplica tactica , ...."hai sa ne facem paravan " cu cei ce in realitate nu sunt multi .
Da insa nici medicii si nici profesorii nu sunt in "randul soldatilor credinciosi din partide " ( sau cel putin , doar citiva dintre ei , daca sunt ) .
Ajungem domnule Pitigoi , la ce v-am spus ieri .....chestia cu "frica " .

@C-U-N-M

Pai e simplu: nu avem industrie, de aceea nu avem prabusiri spectaculoase.
Industria era oricum la Pamant. Aici avem o singura exceptie: Dacia. A fost singura care a reusit "s-o puna" datorita crizei.
Restul - Sidex, Oltchim etc. oricum avusesera disponibilizari, somaje tehnice etc. chiar si fara criza.
Atunci cand esti de-abia putin peste "linia de plutire" nu ai cum sa te prabusesti, te scufunzi :).

hhhhhhhhhhha

Cred ca bocul l-a apucat pe bou(reanu) de..corn,si mulge,mulge..si se mira ca nu iasa lapte...sa nu fi cosit destul fan,cosasul national?

Dle MM !

Dece majoritatea forumistilor il injura pe Gelu , care este printre putinii care SPUN ADEVARUL ?
Inteleg ca MULTI dintre "colegii" nostri posteaza analize si sinteze FFFF. Inteligente, DAR UNDE ESTE LUPTA ? Lupta nu inseamna NUMAI postari Inteligente si Precise !? FIERUL INROSIT si trecut prin Craniul Copiilor de Criminali Comunisti si prin cele ale celor vreo 18.000.000 de romani care cred inca MINCIUNILE Comuniste.

Nu ati obosit dand vina pe comunisti ?

Si dumneata si "Gelu" aveti o obsesie - comunistii si securistii. Nu credeti ca au trecut deja 20 de ani, perioada in care niste oameni de valoare ii puteau anihila. Ideea aceasta, ca numai aia sunt de vina, a facut ca un partid istoric sa dispara de pe scena politicii romanesti. Macar schimbati mesajul. Mai mult, am un prieten dinamovist care de cate ori este intrebat despre dezastrul de la Dinamo raspunde cu acelasi slogan - de vina sunt comunistii si hotii. Din pacate, pentru generatia de astazi a trecut perioada studiilor de fezabilitate si proiectelor. A venit timpul sa si construiasca ceva, lucru pe care dovedesc ca nu-l stapanesc, ba mai mult sunt de un amatorism jenant.

Vivelura-Nelogat, securistule ce tare esti in palavre!!!

Cine sunt cei care au condus in cea mai mare parte Romania timp de 20 de ani? Nu securistii, informatorii si activisti in toti acesti ani? Nu securistii, informatorii si activistii. Sa inteleg ca, dupa mintea ta Romania a fost jefuita de stafiile taranistilor si penelistilor omoriti de canalile securiste si activiste in anii dictaturii proletar? Si atit timp cit securistul sef Basescu a pus la pastrare dosarele a 100.000 de securisti tocmai pentru ca, sunt chiar 100.000 de securisti si activisti care ocupa in continuare posturile cheie in aparatul statului. Tot la fel cum 100.000 de securisti si activisti cu miinile murdare de singe nevinovat curs din 1947 pina in Iunie 90 papa intr-o veselie 1,8 miliarde de euro anual cind locul lor ar trebui sa se afle de mult la puscarie pentru crimele comise. Iar serviciile secrete in care lucreaza peste 2000 de securisti cu grade grele pe post de sefi supradimensionate si ele toaca frunze la ciini de alti 1,5 miliarde de euro. Cine s-au tras vilute cu piscine in orase, la munte, la mare, mertzane peste mertzane, conturi grase in valuta in tara si prin tari straine, cei ce cersesc la colt de strada? Nu securistii, informatorii si activistii ce au praduit tot ce se putea pradui in Romania dupa Dec. 89. Asa ca, ai dreptate tot jaful si halul in care se gaseste tara este opera altora fiare dar numai a securistilor, nu? Asa ca, plimbati va rog dumneavoastra ursul cu securistii si activistii in brate care au nenorocit si continua sa nenoroceasca aceasta tara.

Ce poate fi mai nociv decit sa te imprumuti?...

sa ajungi sa muncesti doar pt plata dobinzilor, ca pt suma in sine ar fi imposibil la cit de mult zerouri sunt...

cine sa-i schimbe?!

in nici un caz pensionarii si bugetarii. conteaza cine voteaza. ca sa conteze muncitorii de la privata trebuie sa apara in sondajele preelectorale ca se duc la vot in masa. daca politicul nu tine cont de ei este numai si numai vina lor caci disponibilizatul de la privat nu conteaza pentru politicieni pt ca NU VOTEAZA. daca vor sa se schimbe ceva ar trebui sa inceapa cu ATITUDINEA LOR FATA DE VOT!!

STAT INEFICIENT SI UMFLAT ARTIFICIAL

La noi statul si in special birocratia s-a umflat inadmisibil de mult. Intre bugetari trebuie facuta distinctie: unii sunt medici, profesori in preuniv. sau in univ., cercetatori de valoare, artisti, etc. Altii, infinit mai multi sunt contabili, functionarasi, directori si directorasi prin tot felul de ministere, regii, "agentii" si alte asemenea, care muta hartiile dintr-o parte in alta. Un singur exemplu: Autoritatea de protectie a consumatorului face putine controale efective, asta in timp ce comerciantii vand carne si alimente stricate, expirate, masini noi cu defecte, apt. cu defecte majore, fara locuri de parcare desi fusesera promise, etc, etc. Probabil pentru fiecare inspector care iese pe teren exista inca 2 care freaca menta prin birouri. La fel in multe alte agentii. Angajatii din sistemul statului tb. sa satisfaca niste standarde si niste cerinte asa cum si in mediul privat daca nu iti faci treaba, esti concediat. La noi cele mai mari afaceri si invarteli au ajuns sa se faca tocmai in sistemul bugetar pe spinarea statului prin miile de agentii, organizatii, ministere, primarii, etc. Cazurile Ritzi si Udrea, sunt doar varful iceberg-ului. Sunt mii de functionari care pleaca la tot felul de "schimburi de experienta" in strainatate in locatii exotice desi ei nu stiu bine nici o limba straina si nu au nici o competenta in materie, pur si simplu pt. turism pe banii publici. Sau afaceri mari pe banii primariilor pt./"amenajarea" parcurilor, da fapt o metoda mascata de a sifona multi bani publici catre firmele agreate, chiar daca prin asta se uratesc parcurile respective. In acest timp, cand bugetarii din aparatyul de stat toaca fonduri enorme pe nimic, bugetarii cei mai napastuiti dar de valoare (in medie) ca medicii, profesorii, cercetatorii, cultura, primesc f. putini bani. De exp. fondurile pt. cercetarea de varf, au fost taiate cu 70%(!!) in 2009, fiind si asa putine si in 2008., desi competitiile prin care au fost acordate au fost f. serioase. Asta in timp ce pt. site-uri de web ale ministerleor se cheltuie sume exorbitante, 250 000 euro (!!).. Nu se face deloc o distribuire corecta si coerenta a banului public.

 

jenant

... nu am nimic cu pensionarii, dar majorarea pensiilor in conditiile actuale, cand nu ai de unde sa platesti salariile, din motive pur electorale ...

 

lipsa de principialitate si informare

Da,2% majorare la o pensie medie de 5-600 lei v-a darima bugetul,dar nu va intrebati cine si cind a papat fondul national de pensii,acesta a existat,guvernele impotente l-au mincat in alte scopuri si nu l-au mai refacut niciodata.Asa ca nu mai acuzati pensionarii care au contribuit 30-40 de ani la acest fond,ci intrebati-i pe Roman,Vacaroiu,Nastase,s.a unde-s banii pensionarilor?

...

in Epoca de Aur, acolo sunt banii pensionarilor !

Nu mai merge

Stimate domn, punctul mediu de pensie este in prezent 718 RON. Atat castiga un pensionar care a avut salariul mediu pe economie si vechime integrala. Salariul mediu net pe tara este 1320 RON. O familie cu 2 angajati cu salariul mediu pe economie si 2 copii castiga 2640 RON si are un venit per membru de familie de 660 de RON. Comparati si vedeti cine traieste mai bine. Si calculul de mai sus e valabil daca familia asta este "fericita" are doi angajati, ca la un somaj de 10% nu mai este atat de sigur acest lucru. Ganditi-va numai ce se intampla cu familia de mai sus daca unul dintre parinti devine somer.

Autorul are dreptate, boul care trage din greu la caruta a fost mereu uitat. Da-i dracu, ca sunt putini si nici nu vin la vot. Din cauza asta s-a ajuns la situatii aberante ca punctul de pensie sa fie 45% din salariul brut. Acest lucru nu sta in picioare: sunt 5 milioane de angajati si 6 milioane de pensionari. Cotizatiile sociale pentru pensii sunt in jur de 30-32% din brut. Cum e posibil atunci sa pui prin lege punctul mediu de pensie la 45%? Ei uite ca se poate, daca vrea muschii lui Geoana. Dar pe termen lung acest lucru nu sta in picioare. Va rog sa intelegeti ca nu se mai poate pune mult in carca celor 3 milioane de angajati in sectorul privat, care trebuie sa faca un buget pentru 20 de milioane.

Oameni buni,

Ganditi-va ce jale era daca era altfel...
Motivul principal al somajului mic din ultimii ani (pana anul trecut) a fost TOCMAI acest raport de sub 1/1 intre "angajabili" si pensionari. Ganditi-va daca raportul era unul normal pentru o tara de genu Romaniei cati someri aveam!!! Rata somajului ar fi fost imensa.
Piata interna ar fi ramas aceeasi (ca si nr. de locuitori), piata externa nu s-ar fi deschis mult mai mult produselor romanesti, deci nevoia de productie, si asadar nevoia de ocupare a fortei de munca ar fi ramas relativ aceeasi.
Nu mai dati vina pe pensionari. Nu ii mai injurati ca oricum nu e vina lor.

kkkkkkkkkkkk

Ei,nu,banii sunt in firmele lui Columbeanu,Videanu,Nicolae,Voiculescu,ale strainilor care au primit aproape de pomana avutia comuna creata de parintii nostri...O tara bazata pe nedreptate si asuprire nu are cu adevarat viitor.Desi i-au prostit pe cei din UE sa-i primeasca(ca si bulgarii,de altfel),nu prea e viitor pentru multi din popor.Doar tagma jefuitorilor a prosperat si prospera in tara asta.Hranindu-se cu sangele nostru si cu sudoarea noastra.

Ai dreptate dar...

Din pacate se da peste tot afara si pensionarii nu vor mai putea lua pensia.

cresc pensiile pe viitorul si viata copiilor nostrii

O familie cu 2 copii traieste mult mai prost decat un pensionar cu un punct de pensie.Punctul asta de pensie nu are nici o legatura cu munca. E criza si mareste pensiile evident cresc tot ale excrocilor, securisti si comunisti si informatori care nu au muncit pentru pensia asta. In plina criza da oameni afara si creste pensia PSD-ului ca sa il ingrasa pe tata lui Geoana!

1) Se scrie "Adevaratii"-cu 2 de "i"

2)10.000.000 de romani se lasa in continuare mintiti de Copiii de Criminali Comunisti.
3)NU ! NU ! si NU ! unei noi "revolutii violente !!!
4)Daca ziare.com are legaturi - si sigur are - cu Dl. Presedinte Bàsescu sa-i propuna ideea simpla a "ruginitului" : imprimarea intr-un mic volum (citeva zeci de pagini) a doua-trei articole ale Dnelor si Dlor ce scriu F.Bine si JUST contra Hienelor PSD-isto-Comuniste, dar cu citeva SUTE de comentarii - din cele mai BUNE-LOGICE-CIVILIZATE si cele mai DURE-Mai putin civilizate dar MERITATE contra CCC.

Citeva MII de exemplare din aceastà " Veritabila Revolutie" sa fie trimise Prefecturilor, Primariilor, Ziarelor Centrale, TRADUSE Ambasadelor, iar o mare parte distribuite GRATUIT populatiei din capitalele de Judet - citeva SUTE fiind distribuite Parlamentului si in vreo sedinta de Guvern cu titlul "Iatà-và" !Iata ce gindeste poporul !

 

dlui "ruginitu"

Gramatica are capcanele ei.
1. Ati sesizat corect. Se scrie "adevaratii sacrificati ai crizei", daca sintagma este intr-un context de genul "adevaratii sacrificati ai crizei suntem noi"
2. Dar poate exista si contextul: "adevarati sacrificati ai crizei, bietii romani trag matza de coada". Observati ca este corect?

Regret ca ati cazut in aceasta capcana. Va dezavantajeaza insa faptul ca aceasta a fost singura dvs observatie cu privire la articol. Eu, in general, ma feresc sa ma limitez la o corectura de exprimare, fara sa fac trimitere la fond.
Va rog sa considerati cele de mai sus ca fiind scrise prieteneste

ERATA GRAVA

Va rog sa considerati paragraful al doilea cafiind scris din greseala. Ati avut referiri si la fond.
Tot prieteneste

dkui "ruginitu"

* Va felicit. Ati invins"
* Redactia "Ziare.com" a corectat greseala din titlu.
* Ceea ce dpovedeste ca nu a fost in intentia autorului cel de al doilea context la care m-am referit si care era, oarecum, fortat.
* Deci, ati invins.

Depinde cum

"intoarcem" fraza ! E f. bine si ce ati sugerat Dvs.
Pe aici mai gresim si noi - nenorocirea este ca in Justitie, prin "Tribunaluri" multi avocati se leaga de astfel de "chichite" - si nu intotdeauna in favoarea celui ce are dreptate!

dezvolta si puncteaza te rugam

lacrimogen dar destabilizator.Sa nu incaieam plebea!!Somaj da 580 mii. Somajul, tehnic ,cu plati compensatorii ( si ce plati!!!). Somajul angajatilor de 1-2 ani majoritatea fara calificare adunati cu lopata in constructii si infrastructura! Somajul de 1,5 ani ce il platim si jumatate din ei lucreaza la negru si stii si d-ata asta.Platim pt ei somaj si au totul gratuit acum ca sunt saraci!! Bugetul a fost intocmit pentru a frauda,vezi repartitia lui legalizata de parlament. E legal sa toace banii alesii cum vor ei ,pe repartitii pe pixuri etc. Bugetarii de lux din toata administratia de sus pana jos.Sa vedem cati bugetari au si afceri private! In toate domeniile. Fac parte tot din alesi si din portite ale statului. Se fac ca lucreaza la stat si isi fac afacerile in privat. Incepem cu toate organele centrale si locale ale guvernului. Cu aia din alimentatie si turism. Separatia clara intre cei care lucreaza la stat cu norme intregi si au si private. De aici sa incepem lichidarea. Nu vorbe ci sa vedem date concrete. Date

 

UE a zis ca 33 de agentii guvernamentale ajung> BOC lasa 107

Deci bugetarii cu afacere privata 1-3 afaceri chiar sa fie disponibilizati si acolo unde este nevoie de ei sa ramana cu jumatate de norma, maxim 6 luni. Se intampla in toata UE. Autorul sa studieze in fiecare oras cifra de afaceri ale privatilor cu statul, salariile si profiturile. Luxtenul Bucuresti(iluminatul public oferea 7000 ron pe jumate de norma la pile.Acesti bani domnilor sunt in preturile noastre. Privatii au angajati de forma ( vezi Placinta cu salarii mari) care se reflecta in buzunarul nostru. Asa este in tot comertul si turismul,in materiale de constructie, in pretul energiei si al gazului. Profitul lor e pretul umflat ce il platim noi. Ex. Apa si canalul face modernizari si iti creste preturile automat. Cine a controlat cati bani a cheltuit ,ce licitatii, trucate a facut si cum au umflat facturile pe care te jupoaie. Statul adica consiliul local trebuie sa controleze. Aiurea ,tocmai sunt pe aceiasi mana. Deci care privati care munca la negru care facturi umflate. Avem regii asfaltului ,regii electrica ,regii gazului ,regii parlamentari, regii guvernanti ,regi secretari si subsecretari de stat, regii agentiilor care se reduc asa la jumate de praf in ochi. Raman107 ca sa ii comaseze pe toti. Adica redistribuirea nepotilor comunistilor!!Deci cum este cu vai saracii, din tabere private si bugetare.. Ete mana lunga a fraudei si coruptiei de stat.Plebea voteaza propria ei prostie de 20 de ani.

unde nu e plan de criza, vai de romanul de rand

Guvernul Boc dovedeste inca o data (de parca mai era nevoie) ca nu are nici un plan de masuri pentru iesirea de criza, dar ca doreste sa dea impresia ca este foarte preocupat de soarta noastra. Banii de la bugetari se vor duce la pensii, banii imprumutati de la FMI la salarii (si nu la cele ale majoritatii romanilor), banii de pe taxe se duc in campania electorala. Cei care sufera si care in final raman cu nota de plata sunt romanii de rand, care vor plati ani buni datoriile tarii si isi vor admira portofelul gol in zi de leafa/pensie. NU politicienii nostri de carton, nu sectorul privat care pana acum a trait destul de bine pe seama celui public.

 

Nu vezi bine in jur?

cum pusca nu are plan de criza? du-te pe site-ul guvernului si vezi toate masurile initiate, doar ca o tara nu se conduce numai prin hg. problema este ca legile structurale, pe care sa se bazeze reformele necesare in fiecare domeniu, nu sint trecute prin parlament de psdr si liberali, deoarece le convine status-quo-ul care le protejeaza afacerile in defavoarea romanilor.

hotul striga hotii

fericirea unora se cladeste pe nefericirea altora, asta e de cand lumea!Ca vor fi mai putini politisti in alea 10 zile de concediu neplatit,va fi bucuria hotilor,va creste numarul celor care vor incalca legea si periclitata siguranta cetateanului.Ca vor fi mai putini medici si asistenti,o vor simti pe pielea lor romanii, cei cu bani se vor trata in strainataturi.Guvernantii aplica pe talpa tarii menagementul lor defectuos, lor nu le pasa care va fi rezultatul acestor masuri pentru ca oricum ei au suficient de multi bani si valuta in conturi care sa le asigure o protectie sociala in viitor.

 

avem de unde ,chiar asa !

- 4 ministere inutile
- nr de parlamentari cat SUA
- 2 camere(sistemul bicameral de mita si spaga,vezi cele 50 de familii) ,dece nu facem 3 sau 4 ?
- agentii guvernamentale inutile(sau agenturi ,ha,ha )
- servicii secrete inutile (in loc de numai 2, unul intern si altul extern )
- personalul ministerelor este dublu de cat ar trebuie

 

corecta postare

acum se folosesc ca paravan medici si profesorii pentru a se creea confuzie si "razmerita "in randul bugetarilor .
Cind , din punct de vedere al normelor UE , medici sunt sub nivelul normal , iar profesorii in mediul rural sunt ca si inexistenti .
Dezmatul cheltuielilor este chiar unde punctati dumneavostra .....acolo sunt aciuiati si " soldatii credinciosi " ai partidelor .

Delta !

Ieri, unul din "colegi" - de fapt TOTI trebuiam sa gindim in aceiasi secunda ...acelasi lucru : toata povestea cu bugetarii trimisi acas in concediu f. plata si alte inventii NU SUNT decit O STRATAGEMA pentru pastrarea unei parti a electoratului, care CREDE si ASTEAPTA CA M:O:R:T:U:L COLIVA (sic) ca "co-ncedierile" sa ramina vorba-n vint. Saracii !

ptr ruginitu

pai , da o "geana" pe un raspuns de-al meu de ieri catre domnul Piztigoi si vei citi exact ce spui tu acum .
Chiar si cauza pentru care se duc "lupte" de a mentine cu orice chip "soldatii".
Asta este .
In mod normal acum ar trebui sa intre inscena asociatiile profesionale ale medicilor si profesorilor pentru a arata guvernului ca aceste domenii sunt de fapt subfinantate si nu ele aduc gaura la buget .
Dar ...sa vedem cum evolueaza lucrurile.

pensionarii sa mai stea acasa

primariile comunelor si oraselor sunt pline de pensionari,oare chiar nu se poate fara ei,unii cu doua surse de venit si altii cu nici una ....asta da democratie...

da

dar au o alta calitate ......sunt devotati unui partid .......trebuie rasplatiti.

ciudat

Da, ciudat articol. Aproape indecent. Si culmea este ca incepe prost si se termina bine. Adica da, mediul privat este cel care suporta povara acestui aparat bugetar monstuos. Dar oare unde a vazut domnul Racaru acei politisti munind pe branci? Unde a vazut acei medici lucrand pe branci (si cand iau spaga te lasa sa mori linistit, ca deh, nu trebuie sa-ti tulbure somnul de veci). Chiar nu am inteles de unde i-a gasit pe acesti truditori ai gliei (printre cele mai corupte institutii nu se regasesc oare Politia si sistemul medica???).
Asa ca, dom' Racaru, poate aveti bunul simt sa incercati sa identificati caile de reducere a personalului bugetar fara a-i plange pe acesti iobagi ai democratiei (politistii si medicii)

 

bugetari mici si bugetari mari

o diferenta intre bugetari nu ar trebui facuta? intre si eu. sunt bugetari cu salarii mici si foarte mici, sub 1000 ron. sunt bugetari cu salarii mari si foarte mari. de ce nu se ingheata anumite sporuri care fac ca acele salarii sa fie foarte mari? sau de ce nu se anuleaza banii prevazuti pentru viitoarea campanie electorala? daca ai bani, nu ai decat sa+ti face afise si pliante si campanie. daca nu, si astepti de la stat, descurca+te. chiar e nevoie de consilier la consilier? nu+si pot purta telefoanele mobile singuri? tara falimentata!

 

Sa se negocieze la singe cu fmi

toate necazurile de acum se trag de la incompetentul de tariceanu si cei ce l-au sustinut ca sa-si protejeze afacerile personale. daca aia aveau responsabilitate pt. binele acestui neam, evitau drama de acum a sute de mii de oameni. sa va spun de ce. reforma in administratie se face pe timp de crestere economica cind mediul privat este capabil sa absoarba forta de munca concediata de la stat. mai ales ca s-au numit liberali, ei trebuiau sa initieze reforme in care sa incurajeje libera initiativa prin o cit mai mica incadrare si interventie a statului in treburile firmelor. ei au protejat doar citeva firme petroliste la care le-au asigurat monopol de piata. acum actualul guvern este nevoit sa asculte lectia daca vrea sa pupe banii. sint obligati sa dea oamenii afara. ar trebui negociat tare si spus ca pe perioada de criza, nici o tara civilizata din lume nu taie in administratie. doar ca in romania lucrurile au scapat de sub control si trebuie facut. mai trebuie negociat cu fmi ca toate aceste persoane trebuie, dupa concediere, sa primeasca ajutorul de somaj si sa fie inscrise la cursuri de reprofilare, cursuri cu durata de cel putin 1 an si cu plata unor facilitati (transport in comun si acces la internet pe durata cursului). asta dupa un bun feedback de la patronatul privat din care sa rezulte nevoia pe piata a specializarilor. altfel inca nu am vazut o alta tara care acum in perioada de criza sa taie job-uri la stat.

 

Tara de penibili!

De ce nu-si reduc cheltuielile lor? sunt unii bugetari cu salariu de 510 lei - ca de exemplu eu, cu tot cu studii superioare, si incadrat cu studii superioare! cum sa traiesc cu 255 lei/ luna? Intre timp, cei cu salarii de peste 2000, 3000, etc nu se vaieta, n-au nici o problema...

 

Za=CRIZA

DEJA a fost , un serviciu EXECRABIL catre contrubuabil si cetatean , de catre "BUGETARII" care ar fi trebuit DATI AFARA , (plojnite si capuse pe cheltuiala POPORULUI si a societatii romanesti in ansamblu !" La TOATE NIVELELE , administratiei publice!)
AFARA cu 80% !
AFARA. si afara !, cu toti cei ce nu stiu ca
primesc un salariu , PLATIT de contribuabilul roman -atata cat este si COMPETITIV in functie cu cel din privat!- fata sporuri fruntasi pe ramura!-
GUVERNUL Boc va avea si are MULTE MOSTENIRI , din 1989
HAOSUL si DEBANDADA Iepocii Iliescu si MAFIA lui !

 

............

la haos si debandada a contribuit si activistul comunist boc...


Prima   1   2   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor