Alegeri Rromii analfabeti din Mehedinti au votat "la nimereala"

Duminica, 01 Iunie 2008, ora 18:49
1581 citiri
Alegeri Rromii analfabeti din Mehedinti au votat "la nimereala"

Rromii analfabeti dintr-o localitate din Mehedinti au votat la nimereala, pentru ca presedintele sectiei de vot nu le-a permis sa intre in cabine cu insotitor.

Mai multi rromi din comuna Dudasul Cernetiului, de la periferia orasului Drobeta Turnu Severin, au votat duminica, desi nu stiu sa citeasca, iar presedintele sectiei de votare, Mihai Lungu, nu le-a permis sa intre in cabine cu un insotitor.

Daniel Duroi si Mihai Otto, reprezentanti ai rromilor, au spus ca, pana in jurul orelor 16.00, au votat "la nimereala" aproximativ 40 de rromi analfabeti.

"Peste 40 de tigani, care nu stiu carte, au votat cu stampila la nimereala, pentru ca domnul presedinte nu le-a permis sa intre cu insotitor. Asa ca au pus si ei stampila pe unde au nimerit, ori in chenar, ori in afara chenarului. Cand i-am intrebat afara pe cine au votat au spus ca nu stiu. Ei au avut in minte un partid sau un candidat de primar, dar daca n-au fost ajutati, au votat haotic", a spus Daniel Duroi, citat de NewsIn.

De cealalta parte, presedintele sectiei de votare, Mihai Lungu, a declarat ca el a solicitat la BEJ Mehedinti mult mai devreme aprobarea de a se vota cu insotitor la Dudasul Cernetiului, insa decizia a fost luata abia in jurul orelor 14.00.

"Acum problema s-a rezolvat, am primit aprobare de la BEJ. Insotitorul nu trebuie sa fie pe lista de candidati, iar votantul analfabet trebuie sa si-l aleaga el pe omul cu care intra in cabina de votare pentru explicatii", ne-a spus presedintele sectiei Mihai Lungu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#2008, #alegeri locale, #rromi, #analfabeti, #votat, #insotitor , #stiri politice