Alexandru Mironov ramane in cursa pentru Primaria Capitalei

Miercuri, 07 Mai 2008, ora 16:40
2864 citiri
Alexandru Mironov ramane in cursa pentru Primaria Capitalei

Lista candidatilor la fotoliul de Primar general al Capitalei a fost completata marti pe site-ul BEM cu inca un nume, Alexandru Mironov, reprezentantul Partidului Socialist Roman (PSR).

Dupa incheierea tuturor procedurilor legale, pe site-ul BEM a fost postat procesul verbal de ramanere definitiva a candidaturilor pentru functia de primar general, care cuprindea 19 candidati, din care 18 din partea formatiunilor politice si pe Sorin Oprescu, candidat independent. Procesul verbal era incheiat in data de 30 aprilie, cu numarul 205/30.04.2008.

Incepand de marti insa, pe acelasi site si cu acelasi numar de proces verbal, apare o lista cu 20 de candidati, lista fiind completata cu numele lui Alexandru Mironov, a carui candidatura este inregistrata cu o data din 26 aprilie.

Partidul Socialist Roman s-a aflat intr-o situatie delicata in momentul depunerii dosarului lui Mironov la Tribunal, cand a constatat ca o alta persoana se inregistrase deja ca si candidat oficial din partea partidului.

PSR a contestat in instanta, la 24 aprilie, acceptarea de catre BEM a candidaturii lui Nicolae Varbanciu si respingerea celei a lui Mironov, sustinand ca acesta din urma este singurul candidat al partidului. Conform PSR, candidatura lui Varbanciu a fost depusa de o persoana care nu mai era membru al partidului si care nu avea toate semnaturile necesare.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa anuleze hotararea prin care BEM a aprobat candidatura lui Nicolae Varbanciu si pe cea prin care era respinsa candidatura celui de-al doilea membru PSR, Alexandru Mironov, cea din urma decizie fiind motivata prin faptul ca nu au fost analizate conditiile de fond si de forma.

In aceste conditii, judecatorii BEM au decis sa declare valabila candidatura lui Mironov, desi instanta nu a dispus nimic in acest sens. In timp ce presedintele BEM sustine ca decizia Curtii de Apel duce automat la aprobarea acestei candidaturi, fara sa mai fie necesare alte formalitati, deoarece "negarea unei negatii inseamna automat afirmatie", specialistii in drept spun ca potrivit normelor legale, anularea de catre instanta a unui act inseamna doar ca acel document nu-si poate produce efectele.

Reprezentantul BEM, Anca Radescu, a confirmat pentru Ziare.com ca judecatorii Biroului Electoral Municipal au primit comunicarea Curtii de Apel potrivit careia decizia de respingere a candidaturii lui Mironov a fost anulata, motiv pentru care acesta a fost reintrodus in lista de candidati.

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Alexandu Mironov, #alegeri, #Primaria Capitalei, #candidatura , #stiri politice