Angajatii Ministerului Turismului au fentat din nou Comisia Udrea

Miercuri, 26 August 2009, ora 13:07
3315 citiri
Angajatii Ministerului Turismului au fentat din nou Comisia Udrea
Foto: Antena3

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a anuntat ca niciunul dintre angajatii Ministerului Turismului chemati miercuri la audieri nu s-a prezentat, chiar daca aceasta a fost a treia oara cand au fost citati.

Cei trei angajati sunt: secretarul general Gheorghe Nastasia, directorul Directiei Dezvoltare Turistica, Octavian Arsene si directorul Directiei de Comunicare, Ana-Maria Toma.

"Au fost citati in trei randuri consecutive si va anunt ca ne vom adresa institutiilor abilitate si ca vor suporta ca orice cetatean consecintele legale", a spus Banicioiu.

Intrebat ce va face exact Comisia, acesta a explicat ca, in primul rand, se va "apela la parerea colegilor de la Comisia Juridica si vom sesiza tot ceea ce inseamna institutii abilitate".

Faptul ca Udrea interpreteaza legile cum vrea este problema ei

Banicioiu a precizat si ca a fost trimisa citatia pentru ministrul Elena Udrea pentru audierile de la 1 septembrie, fiind atasat si regulamentul Parlamentului si Constitutia unde se precizeaza ca prezenta este obligatorie.

In momentul in care ziaristii i-au amintit ca Udrea a spus in mai multe randuri ca regulamentul prevede prezenta obligatorie in fata unei comisii permanente, si nu una parlamentare, Banicioiu a spus ca ministrul nu face decat sa interpreteze legea asa cum doreste ea.

"Orice persoana citata de o comisie de ancheta e obligata sa ia parte la audieri. Si regulamentul si Constitutia prevad clar aceste lucruri. Faptul ca domnia sa (Elena Udrea, n.red.) interpreteaza legile cum doreste domnia sa este clar problema domniei sale", a spus deputatul social-democrat.

El a spus si ca, in sesizarea trimisa de Elena Udrea Comisiei in care se arata anumite nereguli in legatura cu membrii si activitatea acestora, anumite probleme pot fi rezolvate doar de ministru si partidul din care face parte.

"Doamna Udrea ne cere sa indeplinim cateva lucruri, dintre care unul ar fi sa rezolvam problema posturilor vacante de la PD-L (din cadrul Comisiei, n.red.). Pe langa greselile de natura gramaticala, o informam ca doar ea si grupul politic din care face parte pot rezolva aceasta problema", a spus Banicioiu.

Acesta a facut referire la faptul ca, in sesizarea semnata de ministrul Turismului, numele presedintelui Comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban, este scris de cateva ori gresit - Ludovic Organ.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nicolae Banicioiu, #comisie Elena Udrea, #angajati minister Turism, #prezenta audieri Comisie Udrea , #stiri politice