Antonescu: Doar FMI ne mai poate da bani

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 10:57
2008 citiri
Antonescu: Doar FMI ne mai poate da bani
Foto: Antena 3

Fondul Monetar International (FMI), a carui delegatie este prezenta la Bucuresti pana pe 9 noiembrie, este singura sursa de finantare pe care o mai are Romania pana in 2010, a avertizat, joi, candidatul PNL la Presedintie, Crin Antonescu.

"Acum, doar FMI ne mai poate da bani pana in 2010. Singurii bani la care Romania mai poate spera pana in 2010 sunt cei de la Fondul Monetar International (FMI)", a declarat Antonescu, dupa ce a iesit de la discutiile cu membrii misiunii diplomatice.

Antonescu a explicat ca acordul de imprumut de tip stand-by incheiat intre actualul Guvern demis al Romaniei si board-ul FMI contine anumite conditii care ne impiedica sa contractam un alt imprumut international, cel putin pana in 2010.

Pe de alta parte, desi liberalii nu au reusit, in timpul discutiilor cu membrii delegatiei expertilor straini, sa cada de acord asupra anumitor legi convenite deja de Guvernul Romaniei cu FMI, printre care legea pensiilor si cea a salarizarii unice, sunt dispusi sa continue colaborarea cu reprezentantii fondului, tinut sa sublinieze Antonescu.

In ceea ce priveste posibilitatea incheierii unui acord intre FMI si partidele politice romanesti, Antonescu a precizat ca partidul sau nu a incheiat vreo intelegere in acest sens, deoarece nici nu il cunoaste si nici nu a impiedicat fostul guvern sa isi asume responsabilitatea acestuia.

"E clar ca punctele noastre de vedere difera in mai multe privinte, un exemplu este Legea pensiilor, dar si unele aspecte din Legea salarizarii. Nu noi suntem de vina ca nu avem un guvern care sa aiba calitatea de a veni cu un proiect de buget. Gvernul care a incheiat acordul cu FMI nu a fost capabil sa se tina de obligatii. Le-am spus reprezentantilor FMI ca nici acum nu cunoasteam detaliile acordului.

Noi am construit inca de acum o luna o majoritate guvernamentala, care sa poata veni cu un buget, care sa poata discuta cu puteri depline cu FMI. Nu noi putem schimba situatia ca CCR a amanat luarea unei decizii in legatura cu mai multe pachete de legi. Am aratat caceea ce depinde de noi, suntem gata sa facem cu conditia de a nu renunta la programul nostru care cuprinde o serie de reduceri de taxe", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a adaugat insa ca isi doreste inca o intalnire cu reprezentantii FMI in care liberalii sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce este de facut pe viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Crin Antonescu intalnire FMI liberai acord, #Guvern Boc legi raspundere CCR, #FMI intalnit partide politice Romania , #stiri politice
Comentarii