Atacul asupra justitiei: 3 noi fronturi (Opinii)

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 15:48
7205 citiri
Atacul asupra justitiei: 3 noi fronturi (Opinii)

Anul acesta e anul decisiv pentru marii penali. Chiar primele luni, pentru unii. Asa ca nu mai au timp. Ceva trebuie schimbat sau ei vor muri politic!

Ce se mai poate schimba acum, cand conducerea DNA e securizata, cand cele de la ICCJ, multe tribunale si Curti de Apel sau de la ANI sunt la fel, cand serviciile secrete nu le fac jocul, ci respecta statul de drept?

Unde sa ataci, din disperare sa nu intri in puscarie? Pe unde mai poti, asta e raspunsul. Pe oriunde, din disperare, din furie primitiva.

Unde se mai poate "face ceva pentru oamenii/sefii/stapanii/aliatii nostri"? Adica pentru penalii nostri?

Am vazut saptamana asta pe unde se mai poate.

Primul front este si cel mai important. E frontul unde "pier" cei mai multi, adica Inalta Curte de Casatie si Justitie. Presedintele CSM, Adrian Bordea, a anuntat, cu subiect si predicat, ca "trebuie facut ceva" in legatura cu completurile de 5 judecatori. Adica alea care condamna oameni precum Nastase sau Fenechiu.

"Trebuie facut ceva?" Ce anume, daca merg bine si condamna oamenii importanti? Sau vrea sa spuna domnul Bordea ceva nepermis pentru functia lui, cum ca ar fi in neregula cu ele?

Va spun eu ce vor oamenii astia sa faca - sa le taie puterea. Sa nu mai fie conduse de duri. Sa nu mai fie condamnate bietele "victime politice".

Nori negri la CSM: Sistemul ataca justitia

Al doilea front e al specialistilor care pot ajuta justitia.

Ati vazut cum au fost "epurati" comisarii de la Garda Financiara, inclusiv Marius But, cel care a facut expertiza in dosarul "Transformatorul" (condamnat Relu Fenechiu) si "Loteria" (condamnat George Copos)?

Toti oamenii din dosarul lui Fenechiu au fost dati afara. Toti! O marsavie fara margini ca omenie, insa si o chestiune foarte periculoasa, pentru ca le transmite tuturor specialistilor de felul asta un mesaj: "sunteti cinstiti, va faceti treaba si ajutati justitia, atunci dispareti din sistem".

Cine s-ar fi gandit la frontul asta de atac? Ei bine, mafia.

Al treilea front e al politiei.

Doar procurorii nu-si pot face treaba fara politisti, nu? Asa ca e bine sa-i intimidezi si pe ei. Cum probabil a incercat sa faca Nicolae Moga, vicepresedinte al Senatului, de la PSD, care i-a cerut insusi ministrului de Interne sa explice comportamentul politistilor de la "saltarea" lui Nicusor Constantinescu.

Orice, dar chiar orice e permis in razboiul asta murdar, in care penalii au inebunit la mirosul puscariei.

Ati vazut cu totii racnetele de la Antena 3, bataia de joc la adresa unor oameni din presa. Mi se pare grotesc sa faci asa ceva. Dar nu de mirare.

Singura mea intrebare e: ce front vor mai deschide?

Marele razboi pe justitie a inceput. 7 batalii esentiale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#atacuri justitie romania, #CSM justitie ICCJ , #stiri politice