Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Nu o sa-i uitam niciodata pe cei care ne-au invatat alfabetul si tabla inmultirii

Vineri, 28 August 2009, ora 10:34
1518 citiri
Basescu: Nu o sa-i uitam niciodata pe cei care ne-au invatat alfabetul si tabla inmultirii

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, in discursul tinut in deschiderea Congresului Cadrelor Didactice, ca toate amendamentele care vor fi aduse si se vor suprapune peste principiile asumate prin Pactul pe Educatie vor fi parte a noii legislatii.

Presedintele si-a inceput discursul multumindu-le pentru participare tuturor invatatorilor si profesorilor prezenti, din tara si de peste hotare, rememorand cateva amintiri din copilaria sa.

"In principal in sala sunt invatatori si inainte de a vorbi despre zona legislatiei, as vrea sa va spun un lucru omenesc. Toti ne aducem aminte mare parte din dascalii pe care i-am avut in liceu, in facultate, toti avem o memorie a trecutului nostru scolar, dar e selectiva, nu ne aducem imediat numele profesorului de chimie, de biologie. Dar am convingerea ca nu exista om care sa nu isi aduca aminte numele invatatorului lui", a declarat presedintele in aplauzele participantilor.

"Nu o sa ii uitam niciodata pe cei care ne-au invatat alfabetul si tabla inmultirii", a continuat seful statului, marturisind in fata celor prezenti ca, din cauza faptului ca familia sa a fost nevoita sa se mute din localitatea in care el s-a nascut, a avut doi invatatori.

"Nu o sa o uit pe domana invatatoare Olteanu, care m-a invatat alfabetul, sau pe domnul invatator Ichim, pe care l-am avut din clasa a doua, la Iasi", a spus presedintele starnind din nou apaluzele celor prezenti in sala.

Basescu sustine reforma profunda a sistemului de educatie

Revenind la principalul obiectiv al Congresului, acela de a se formula puncte de vedere despre pachetul de legi pe educatie, presedintele Traian Basescu a declarat ca sustine reforma profunda a sistemului de educatie, concretizata in principal in prevederile Pactului pe Educatie realizat de Comisia de la Cotroceni.

"Va sigur ca toate amendamentele care se vor suprapune peste principiile semnate prin Pactul pe Educatie vor fi introduse si vor fi parte a noii legislatii. (...) Sunt un sustinator fara rezerve al unei reforme profunde a sistemului de educatie si cred in munca de trei ani a unei comisii complet depolitizate, conduse de profesorul Mircea Miclea, in care au fost invitati experti din preuniversitar, universitar sau scolar", a mai afirmat seful statului subliniind faptul ca toate propunerile respective s-au inspirat din sistemele performante in lume, ca reprezinta tot ceea ce poate fi mai bun in acest moment si ca, in cazul in care se vor transforma in legi, vor fi realizate pe parcurs.

Cea de a 30-a editie a Congresului Cadrelor Didactice din Romania si al Cadrelor Didactice Romane de peste Hotare, organizat de Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania, a inceput vineri, la Complexul 'Leu' din Capitala.

La eveniment participa peste 900 de dascali din tara si strainatate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu congres invatatori , #stiri politice